Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt
«I Syria blir et menneske drept hvert 25. minutt. Det syriske folket trygler om verdighet», sa FNs spesialutsending Staffan de Mistura da han denne uken la fram resultatene av den første runden i fredsforhandlingene.
I juli skal Norge legge fram for FN hvordan vi skal gjennomføre FNs bærekraftsmål. Norske organisasjoner har nå overlevert sine forventninger til norske myndigheter.
Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) lanserte denne uka rapporten «1,8 milliarder grunner. Ungdom, utvikling og bærekraft». Rapporten ble overrakt statsminister Erna Solberg tirsdag 19. april.
FN lanserer «Plattform for samarbeid om skatt» sammen med Det internasjonale pengefondet (IMF), Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) og Verdensbanken.
Svak vekst i verdensøkonomien får store konsekvenser for sysselsetting og fattigdomsreduksjon. ILO-sjefen er bekymret.
11.000 flyktninger og migranter er strandet på gresk side av grensa i Idomeni nord i Hellas, som ble stengt av Makedonia i midten av februar.
Historisk åpenhet preger valget av ny generalsekretær. Leder av FNs utviklingsprogram, Helen Clark, er en av ni kandidater til å bli ny generalsekretær etter Ban Ki-moon.
Flyktningene fra Syria var tema under møtet i Genève 30. mars. Ban Ki-moon og Filippo Grandi ber verdenssamfunnet om bosetting av flere flyktninger utenom nærområdene.
Det var under en konferanse om sysselsetting i Tunisia 28-29. mars at FNs generalsekretær oppfordret det internasjonale samfunnet om å hjelpe landet med å skape arbeid for unge mennesker.
FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) er prinsipielt ikke involvert i lukkede flyktningmottak.
Terrorangrepene på Brussel minner oss om at vi ikke har råd til at fredssamtalene om Syria feiler, sier FNs forhandler Staffan de Mistura.
En verden i arbeid må være en del av løsningen på migrasjonskrisen, var tema for styremøtet i FNs arbeidsorganisasjon (ILO) denne uka.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer terrorbombingene i Brussel på det aller sterkeste og uttrykker sine kondolanser med ofrene og deres familier.
21. mars ble kongolesiske Jean-Pierre Bemba Gombo funnet skyldig i krigsforbrytelser i Den internasjonale straffedomstolen (ICC).
- Europa kan ikke se bort fra sitt ansvar for migrantene og sende dette videre til Tyrkia, sier FNs spesialrapportør om migranter og menneskerettigheter.
4. mars presenterte FN sin rapport om tiltak for å hindre overgrep begått av personell i FN-tjeneste.
FNs bærekraftsmål skal stoppe diskriminering av kvinner. Dette var tema for Helen Clark da hun besøkte Oslo i anledning kvinnedagen.
(Genève/ILO News) Rapporten 'Women at Work 2016' har undersøkt situasjonen i 178 land, og viser at kvinners deltakelse i arbeidslivet bare har økt med 0,6 prosentpoeng på 20 år.
16 millioner jenter i alderen seks til elleve år vil aldri få sjansen til å gå på barneskole, viser nye tall fra FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO).
(WFP/Oslo) Norge inngår ny partnerskapsavtale med Verdens matvareprogram (WFP) om å bidra med 237 millioner kroner årlig.
Det er uenighetene mellom de europeiske landene som bidrar til å skape krisen, sier FNs høykomissær for flyktninger (UNHCR).