Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt
Det er nå 11 kandidater til jobben som FNs toppsjef.
71 millioner unge er nå arbeidsledige. Ifølge FNs arbeidsorganisasjon (ILO) er ungdomsledigheten i verden på vei opp, etter flere år med bedringer.
Det er 70 millioner unge arbeidsledige. Målet til den nye spesialutsendingen er få ungdom ut av ledighet og over i anstendig arbeid.
For andre året på rad går antallet drepte hjelpearbeidere ned.
19. august er verdens humanitære dag. Dagen hedrer arbeidet til menneskene som jobber i humanitære kriser. Lucy jobber for Verdens matvareprogram i Sør-Sudan. Dette er hennes historie om arbeidet med å utrydde sult i sitt hjemland.
Fredag 5. august holdt FNs sikkerhetsråd ny avstemning om FNs neste generalsekretær. Mogens Lykketoft kritiserer Sikkerhetsrådet for manglende åpenhet.
Lurer du på hvordan det er å jobbe for Verdens Matvareprogram (WFP)? Møt norske Daniel som jobber for WFPs senter i Roma. For øyeblikket befinner han seg i feltarbeid i Etiopia.
Militær innblanding i statlig styre er uakseptabelt, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon i en uttalelse om situasjonen i Tyrkia.
Fotballproffer og fotballfans over hele verden har tatt utfordringen fra FN om å prøve seg på et #DizzyGoal. Klarer du å score på straffespark mens du er svimmel?
11.-20. juli arrangerer FN det første toppmøtet om FNs bærekraftsmål. Og Norge er blant de første landene som rapporterer på målene.
Dersom vi ikke når bærekraftsmålene innen 2030 vil 167 millioner barn leve i ekstrem fattigdom og 69 millioner barn under fem år vil dø av årsaker som lett kan forhindres.
134 land stemte Sverige inn i FNs sikkerhetsråd. Det er ti år siden sist et nordisk land har vært representert i Sikkerhetsrådet.
Under ILOs arbeidskonferanse i Genève uttalte statssekretær Christl Kvam at Norge sliter med høy ungdomsledighet, urovekkende økning av unge uføretrygdede og at for mange dropper ut av skolen.
Rekordhøye 65 millioner mennesker er på flukt. Dette er mer enn tre ganger befolkningen i Skandinavia.
UNHCR forventer å bosette 170 000 kvoteflyktninger i 2017. Dette er 14 prosent av det totale behovet.
Dermed er det nå 11 kandidater til verdens viktigste jobb.
Ban Ki-moon uttrykker misnøye med at organisasjoner som jobber for homofile og transpersoners rettigheter ikke får delta på toppmøte mot aids.
17 millioner mennesker får nå hiv-medisiner. Dette er to millioner flere på ett år.
Selvfølgelig blir det Internasjonal Uke i Bergen også i år! Nå kan du eller din organisasjon melde inn arrangementer her.
Grand Bargain gir løfter om mer effektiv humanitær innsats.
UNEP-rapporten 'Healthy Environment, Healthy People' advarer om at skadene på miljøet er årsak til mer enn hvert fjerde dødsfall blant barn under fem år.