fn.no / Aktuelt
Tirsdag 16. september 2014 arrangerte FN-sambandet og Oslo Dokumentarkino debatt og filmvisning om situasjonen i Syria til fullsatt sal på Litteraturhuset i Oslo.
Tidligere ansatt og styremedlem i Statoil, Stein Bredal, har hele tiden vært en uredd kritiker av urett i oljenæringen. Bredals hovedmålsetting har vært å avsløre korrupsjon til beste for de ansatte og for selskapet.
FNs fredsbevarende styrker til Den sentralafrikanske republikk (SAR) er på plass. 7600 soldater og politi tar da over for de fransk-afrikanske styrkene.
24. september åpner den 69. generalforsamlingens høynivåuke og verdens statsledere samles i New York. Fredsbygging, klima og menneskerettigheter er blant Norges prioriteringer. I tillegg skal statsministeren stå på scenen sammen med Jay-Z for å fronte fattigdomsbekjempelse.
Tidenes mest vellykkede internasjonale avtale markeres i dag. Det er den internasjonale dagen for bevaring av ozonlaget.
Forestill deg at du skal til legen, men at du ikke kan finne ut av hvor legekontoret ligger. Forestill deg at du skal besøke familien, men at du ikke kan finne toget, fordi du ikke kan lese skiltene rundt deg.
Trondjord skole i Troms fylke var første skole ut i årets FN-stafett. I høljregn fullførte elevene naturstien på rekordtid.
Det var spørsmålet FN-sambandet stilte når vi inviterte til lærerseminar i Oslo. Midtøsten-ekspertene Helge Lurås og Cecilie Hellestveit var invitert for å gi et overblikk over det geopolitiske bildet. Nærmere 40 lærere var samlet da FN-sambandet holdt lærerseminar om situasjonen i Midtøsten.
Poteten Petra kom til Rogaland og Jærmuseet for å markere FNs familielandbruksår.
Følg med på hvilke tema som blir viktig under høynivåuken i New York når FNs 69. generalforsamling holdes 16. september - 1. oktober.
FNs høykommissær for menneskerettigheter heter fra 1. september Zeid Al-Hussein. Han avløser sørafrikanske Navi Pillay, som denne uken går av etter 6 år som leder for OHCHR.
FN er et steg nærmere å bli enig om nye utviklingsmål. Dette inkluderer ambisiøse mål om full sysselsetting og anstendig arbeidsliv for verdens syv milliarder mennesker.
Vestlandskontoret lanserer i høst et nytt klimarollespill. Elevene rapporterer tilbake til FN om Norges klimagassutslipp.
Generalmajor Kristin Lund tok denne uken over som sjef for FNs fredsbevarende styrker på Kypros.
Dunværene på Helgelandskysten er en ukjent og eksotisk verden for de fleste. Driften varte til 1970-tallet, men da var det slutt - de fleste værene var fraflyttet. I 2004 fikk området verdensarvstatus av UNESCO for å samordne viljen til å holde det unike kulturlandskapet i hevd.
FNs høykommissær for menneskerettigheter Navi Pillay advarer mot den masseovervåkingen som enkelte myndigheter utfører mot sine borgere.
77 prosent av dødsfallene på Gaza siden 7. juli er sivile. FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) er bekymret for respekten for internasjonal humanitær lov.
Gulatinget, tusenårsstedet i Sogn og Fjordane, feiret 28. juni 200-årsjubileet for grunnloven. Stortingspresident Olemic Thommessen kastet glans over arrangementet sammen med kjente artister som Sigrid Moldestad, Terje Isungset og Mari Boine.
Kirsten Sandberg har blitt gjenvalgt for en ny fireårsperiode i FNs barnekomité.
Over 74 millioner unge mennesker er i dag arbeidsledige på verdensbasis, og ytterligere 228 millioner er arbeidende fattige. En av to unge mennesker i den globale arbeidsstyrken er nå enten arbeidsledig eller fattig.
Tiger, isbjørn, hval, orangutanger, selunger, elefant og ørn blir ofte brukt som symboler for sårbar og truet natur. Men ofte er det de minste trådene i den økologiske veven som er viktigst.