fn.no / Aktuelt
FNs høykommissær for menneskerettigheter heter fra 1. september Zeid Al-Hussein. Han avløser sørafrikanske Navi Pillay, som denne uken går av etter 6 år som leder for OHCHR.
FN er et steg nærmere å bli enig om nye utviklingsmål. Dette inkluderer ambisiøse mål om full sysselsetting og anstendig arbeidsliv for verdens syv milliarder mennesker.
15. september i år vil FNs fredsbevarende styrker til Den sentralafrikanske republikk (SAR) være på plass. 7600 soldater og politi tar da over for de fransk-afrikanske styrkene.
Vestlandskontoret lanserer i høst et nytt klimarollespill. Elevene rapporterer tilbake til FN om Norges klimagassutslipp.
Generalmajor Kristin Lund tok denne uken over som sjef for FNs fredsbevarende styrker på Kypros.
Dunværene på Helgelandskysten er en ukjent og eksotisk verden for de fleste. Driften varte til 1970-tallet, men da var det slutt - de fleste værene var fraflyttet. I 2004 fikk området verdensarvstatus av UNESCO for å samordne viljen til å holde det unike kulturlandskapet i hevd.
FNs høykommissær for menneskerettigheter Navi Pillay advarer mot den masseovervåkingen som enkelte myndigheter utfører mot sine borgere.
77 prosent av dødsfallene på Gaza siden 7. juli er sivile. FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) er bekymret for respekten for internasjonal humanitær lov.
Gulatinget, tusenårsstedet i Sogn og Fjordane, feiret 28. juni 200-årsjubileet for grunnloven. Stortingspresident Olemic Thommessen kastet glans over arrangementet sammen med kjente artister som Sigrid Moldestad, Terje Isungset og Mari Boine.
Kirsten Sandberg har blitt gjenvalgt for en ny fireårsperiode i FNs barnekomité.
Over 74 millioner unge mennesker er i dag arbeidsledige på verdensbasis, og ytterligere 228 millioner er arbeidende fattige. En av to unge mennesker i den globale arbeidsstyrken er nå enten arbeidsledig eller fattig.
Tiger, isbjørn, hval, orangutanger, selunger, elefant og ørn blir ofte brukt som symboler for sårbar og truet natur. Men ofte er det de minste trådene i den økologiske veven som er viktigst.
80 bergenselever deltok på verdens miljødag 5. juni i et lokalt klimapanel med aktivitetsposter.
Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter 2014 ble 11. juni tildelt Napoléon Gómez Urrutia for sin rolle i kampen for fagforeninger og trygge arbeidsforhold i i Mexico.
Potetløp, natursti, båtrace, og studering av dyrebæsj, småkryp og utstoppede dyr. Dette var bare noe av det som trakk rundt 700 barn til Iladalen i Trondheim for en storstilt markering av Verdens miljøverndag på torsdag.
Frem til 12. juni skal representanter for regjeringer, arbeidstakere og arbeidsgivere fra 185 land diskutere viktige saker om tvangsarbeid, overgang fra uformell til formell økonomi og sysselsetting. 25 medlemsland havner samtidig i svarteboka for alvorlige brudd på sentrale ILO konvensjoner.
Stadig flere arbeidere i utviklingsland har fått bedre arbeid og tatt steget inn i middelklassen. Men 839 millioner arbeidere tjener fortsatt mindre enn 2 dollar om dagen, sier ILO i sin nye rapport «World of Work 2014: Developing with jobs».
Hvorfor dropper så mange ut av skolen i nord. Er ungdommen i dag lat og uten arbeidslyst? Dette ble heftig debattert under to seminarer om utdanning og arbeidsliv for ungdommer i nord.
Tvangsarbeid i den private økonomien genererer en årlig illegal gevinst på nærmere 900 milliarder kroner globalt, viser ny ILO-rapport.
Det er ulovlig å selge tobakk til barn i USA, men ikke for små barn å jobbe på tobakksplantasjer. En ny rapport fra Human Rights Watch viser at barnearbeiderne sliter med pusteproblemer, kvalme og nikotinforgiftning.
Har du lyst å jobbe i FN? Hvis du skynder deg å søke, er det en rekke ledige praktikantplasser hos FNs internasjonale arbeidsorganisasjon ILO i Genève.