Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt
Folkemordet på armenerne var tema på februarmøtet i Global Morgen i Stavanger. Hundre år etter første verdenskrig fornekter tyrkiske myndigheter fremdeles hva som virkelig skjedde med de kristne minoritetene i Det osmanske riket i 1915.
Verden har fått sitt første klimapanel for barn. Barnas Klimapanel består av 6 barn, og de er alle fra Norge.
På hvilke måter er folkeretten brutt i Ukraina-konflikten?
Kjønnsdiskriminering på arbeidsplassen og stigende arbeidsledighet er alvorlige hindre for sosial likestilling og rettferdighet. I år rettes fokus særlig mot menneskehandel og tvangsarbeid.
Fredag 6. februar var det storslått FN-rollespill i fylkestingssalen ved Fylkeshuset i Tromsø. Dagens oppgave: å løse konflikten i Syria.
20 år etter FNs Kvinnekonferanse i Beijing er frykten for tilbakeslag i det globale likestillingsarbeidet fortsatt stor.
I år er det 70 år siden FN ble opprettet. På et debattmøte hos Utenriksdepartementet i dag lanserte utenriksminister Børge Brende prosjektet som har fått navnet ”FN 70: En ny dagsorden”.
Fotballspilleren Zlatan Ibrahimović kunngjorde i dag at han spilte med navnene til sultende mennesker tatovert på kroppen sin, som en del av en kampanje for Verdens matvareprogram (WFP).
Det er 15 år siden FNs sikkerhetsråd vedtok resolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet. Den 16. februar lanserte derfor regjeringen en ny handlingsplan for å bidra til at resolusjonen blir fulgt opp.
Det er ikke hverdagskost at alle tre trinn på en ungdomskole simulerer FNs Sikkerhetsråd. Alle 6o elevene på Aurland ungdomsskule i Sogn og Fjordane prøvde å løse konflikten i Syria. Det var ikke så lett som de trodde.
FN-sambandet og Oslo dokumentarkino inviterte onsdag 10. og torsdag 11. februar skoler til å delta på dokumentarfilmfestivalen Human Rights Human Wrongs.
De fem faste medlemmene i FNs Sikkerhetsråd har vetorett. Siden 2000 har vetoretten blitt brukt på 20 resolusjonsforslag.
31. desember 2015 går tiden ut for FNs tusenårsmål. Noen av målene er allerede oppnådd, mens andre ligger et godt stykke bak skjema. Arbeidet med hva som skal etterfølge dem er i full gang.
Her er en oversikt over informasjonstilbudet fra FN-sambandet Øst til medlemsskolene på Østlandet våren 2015. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt - stian.bragtvedt@fn.no
Felles for de ti ferske medlemmene i bloggkollektivet Ungdomspanelet er at de har skrivekløe, mange tanker om verden, meningers mot, og kanskje en lyseblå tiltro til at verden kan forandre seg til det bedre.
Kva er forhaldet mellom Norge og Vietnam? Kva land har mest berekraftig forbruk? Kor mange har reint vatn i India?
Torsdag 29. januar var det igjen klart for FN-sambandets lærerseminar i Oslo for FN skole+ lærere på Østlandet. Dagen gir faglig påfyll og oversikt over FN-sambandets informasjonstilbud for det kommende semesteret.
Sør-Trøndelag fylkeskommune har inngått et samarbeid med FN-sambandet og ble fra 1. januar landets første «FN-fylkeskommune». Alle videregående skoler i fylket er nå FN-skoler og kan benytte seg av våre tilbud uten å betale medlemsavgift.
Under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) 2015 var sosial og økonomisk ulikhet tema gjennom en rekke filmer og arrangementer.
Somalias ratifisering av FNs barnekonvensjon er viktig for barn og unges velferd i landet. USA og Sør-Sudan er nå de to eneste landene som fortsatt ikke har ratifisert barnekonvensjonen.
Nye prognoser fra FNs internasjonale arbeidsorganisasjon ILO viser at over 212 millioner mennesker i verden vil være arbeidsledige i 2019, en økning på 11 millioner fra dagens 201 millioner ledige.