Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt
UNEP-rapporten 'Healthy Environment, Healthy People' advarer om at skadene på miljøet er årsak til mer enn hvert fjerde dødsfall blant barn under fem år.
FN-sambandet er tilstede når arbeidslivets parter samles i Genève. Konferansen starter 30. mai og varer to uker.
Nettstedet InfoStories er et visuelt verktøy for presentasjoner og klasseromsundervisning om arbeidsrelaterte temaer.
Sverige er kandidat når fem seter til FNs sikkerhetsråd er på valg. 23-24. mai er det åpen høring.
Stadig flere europeere lever i fattigdom, viser ny rapport fra FNs arbeidsorganisasjon (ILO).
Likestilling og ikke-diskriminering for alle uavhengig av kjønn, seksuell legning, rase, religion eller funksjonshemming er viktig for Norge å fremheve, sier FN-ambassadør Steffen Kongstad.
Etter å ha vurderte 33 sterke nettaviser falt juryen ned på tre vinnere av årets FN-avis.
I rapporten ber FNs generalsekretær om at minst 10 prosent av flyktningbefolkningen må bosettes i år.
Erik Solheim utnevnes til ny leder av FNs miljøprogram (UNEP) og skal etterfølge Achim Steiner. Solheim får dermed status som visegeneralsekretær i FN.
Journalisten Khadija Ismayilova soner 7,5 år i fengsel. I dag mottar hun årets pressefrihetspris.
«I Syria blir et menneske drept hvert 25. minutt. Det syriske folket trygler om verdighet», sa FNs spesialutsending Staffan de Mistura da han denne uken la fram resultatene av den første runden i fredsforhandlingene.
I juli skal Norge legge fram for FN hvordan vi skal gjennomføre FNs bærekraftsmål. Norske organisasjoner har nå overlevert sine forventninger til norske myndigheter.
Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) lanserte denne uka rapporten «1,8 milliarder grunner. Ungdom, utvikling og bærekraft». Rapporten ble overrakt statsminister Erna Solberg tirsdag 19. april.
FN lanserer «Plattform for samarbeid om skatt» sammen med Det internasjonale pengefondet (IMF), Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) og Verdensbanken.
Svak vekst i verdensøkonomien får store konsekvenser for sysselsetting og fattigdomsreduksjon. ILO-sjefen er bekymret.
11.000 flyktninger og migranter er strandet på gresk side av grensa i Idomeni nord i Hellas, som ble stengt av Makedonia i midten av februar.
Historisk åpenhet preger valget av ny generalsekretær. Leder av FNs utviklingsprogram, Helen Clark, er en av ni kandidater til å bli ny generalsekretær etter Ban Ki-moon.
Flyktningene fra Syria var tema under møtet i Genève 30. mars. Ban Ki-moon og Filippo Grandi ber verdenssamfunnet om bosetting av flere flyktninger utenom nærområdene.
Det var under en konferanse om sysselsetting i Tunisia 28-29. mars at FNs generalsekretær oppfordret det internasjonale samfunnet om å hjelpe landet med å skape arbeid for unge mennesker.
FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) er prinsipielt ikke involvert i lukkede flyktningmottak.
Terrorangrepene på Brussel minner oss om at vi ikke har råd til at fredssamtalene om Syria feiler, sier FNs forhandler Staffan de Mistura.