Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt
FN-sambandet inviterer ungdomslag i arbeidslivsorganisasjonene til å delta på rollespill om maktforhold og rettigheter på arbeidsplassen.
Norge ønsker å bygge relevant yrkesfaglig kompetanse og skape jobber og næringsutvikling for en raskt voksende befolkning i noen av verdens fattige land.
Klokken er 9:15 en tirsdagsmorgen på Wilds Minne barneskole i Kristiansand. Vi skal treffe en gruppe med 5, 6 og 7. klassinger som er en del av turneen Søppelhavet.
Mange av utfordringene er fremdeles de samme.
Vi kommer ikke til å nå FNs bærekraftsmål 4 om god utdanning før i 2084. Det er hele 50 år etter den globale målsetningen om å nå bærekraftsmålene innen 2030.
FN mener bombingen av lastebiler med nødhjelp og hjelpearbeidere i Syria kan være krigsforbrytelser, og vil nå etterforske angrepet.

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) blir nå formelt blir en del av FN. Dermed står de sterkere i sitt arbeid for å forsvare migranters rettigheter.
Fra 21. til 29. oktober 2016 arrangeres Internasjonal Uke 2016. Nå er programbladet rett rundt hjørnet.
«Søppelhavet» er et visuelt foredrag etterfulgt av en praktisk oppgave.
Over 100 millioner tonn plast flyter rundt i havet i ei søppelsuppe som vokser for hver dag. Plast forsvinner ikke og det inneholder en lang rekke farlige miljøgifter som kan ende opp i maten vår.
Her er oversikt over viktige datoer og hendelser i forbindelse med FNs 71. generalforsamling.
2015 ble året da verdens land ble enige om å utrydde fattigdom, redusere ulikhet og stoppe klimaendringer. Alt innen 2030.
Det er nå 10 kandidater til jobben som FNs toppsjef.
Mens barn utgjør en tredel av verdens befolkning i 2015, utgjør de nærmere halvparten av alle flyktninger. Antallet barn på flukt har doblet seg det siste tiåret, viser ny UNICEF-rapport.
FNs høykommissær for menneskerettigheter gikk mandag kraftig ut mot Trump, Farage, Wilders og andre høyrepopulister.
281 740 flyktninger og migranter har så langt i år reist over Middelhavet til Europa. Over 1 million kom til Europa over havet i 2015, melder FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).
FN-talsperson sier forbudet er et alvorlig brudd på fundamentale rettigheter.
Kl 21 norsk tid den 29. august avholdt Sikkerhetsrådet sin tredje uformelle avstemning om hvem som skal bli FNs neste generalsekretær.
71 millioner unge er nå arbeidsledige. Ifølge FNs arbeidsorganisasjon (ILO) er ungdomsledigheten i verden på vei opp, etter flere år med bedringer.
Det er 70 millioner unge arbeidsledige. Målet til den nye spesialutsendingen er få ungdom ut av ledighet og over i anstendig arbeid.
For andre året på rad går antallet drepte hjelpearbeidere ned.