Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt
FNs menneskerettighetsråd vedtok den 26. mars 2015 å etablere en ny spesialrapportør for personvern på internett.
I flere år har arbeidstakere og arbeidsgivere kriget om streikeretten, noe som har lammet ILOs arbeid. Partene er nå enige om å være uenige, og har begravd stridsøksen enn så lenge.
Vi fikk høre toppdiplomater diskutere Midtøsten i Sikkerhetsrådet. Vi fikk se konferansen hvor FNs 193 land jobber for finansering av bistand. Vi var hos FN i New York fordi 16 lærere fra hele landet fikk muligheten til å delta på FN-sambandets studietur.
Bistanden utgjorde 0,99 prosent av Norges bruttonasjonalinntekt i 2014. Internasjonal utviklingshjelp har stabilisert seg, men mindre penger går til verdens fattigste land. Dette viser ferske OECD-tall.
Den finske riksdagen bestemte nylig å utsette godkjennelsen av ILOs urfolkskonvensjon, selv om regjeringen ønsket ratifisering. President i Samerådet Áile Jávo sier til FN-sambandet at hun er skuffet.
De siste to tiårene har inntektsforskjellene i arbeidslivet økt i de fleste industrialiserte land, det meste av Europa, Canada, USA, Australia og New Zealand.
- Konflikten mellom Ukraina og Russland vil ikke føre til noen ny kald krig, men likevel prege forholdet mellom Øst og Vest i tiden som kommer, hevder FFI-forsker.
Det nye asylmottaket, den videregående skolen og FN-sambandet samarbeidet om internasjonal dag i Høyanger.
Kun 48 land har meir enn 30 % kvinner i parlamentet. Kvinnelege ministrar utgjer berre 17,7%. 11. mars lanserte UN Women kartet Women in Politics 2015.
En morgen i mars møtte 90 avgangselever ved Vågsbygd videregående skole i Kristiansand fram til visning av OMAR. Filmen forteller om ung kjærlighet mot et bakteppe av okkupasjon og konflikt på Vestbredden.
Hva kan Norge bidra med for å gjøre verden litt mer fredelig enn den er i dag? Torsdag 26. februar inviterte Internasjonalt Seminar til debatt i Tromsø - om verden i 2015.
Folkemordet på armenerne var tema på februarmøtet i Global Morgen i Stavanger. Hundre år etter første verdenskrig fornekter tyrkiske myndigheter fremdeles hva som virkelig skjedde med de kristne minoritetene i Det osmanske riket i 1915.
Verden har fått sitt første klimapanel for barn. Barnas Klimapanel består av 6 barn, og de er alle fra Norge.
På hvilke måter er folkeretten brutt i Ukraina-konflikten?
Kjønnsdiskriminering på arbeidsplassen og stigende arbeidsledighet er alvorlige hindre for sosial likestilling og rettferdighet. I år rettes fokus særlig mot menneskehandel og tvangsarbeid.
Fredag 6. februar var det storslått FN-rollespill i fylkestingssalen ved Fylkeshuset i Tromsø. Dagens oppgave: å løse konflikten i Syria.
20 år etter FNs Kvinnekonferanse i Beijing er frykten for tilbakeslag i det globale likestillingsarbeidet fortsatt stor.
I år er det 70 år siden FN ble opprettet. På et debattmøte hos Utenriksdepartementet i dag lanserte utenriksminister Børge Brende prosjektet som har fått navnet ”FN 70: En ny dagsorden”.
Fotballspilleren Zlatan Ibrahimović kunngjorde i dag at han spilte med navnene til sultende mennesker tatovert på kroppen sin, som en del av en kampanje for Verdens matvareprogram (WFP).
Det er 15 år siden FNs sikkerhetsråd vedtok resolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet. Den 16. februar lanserte derfor regjeringen en ny handlingsplan for å bidra til at resolusjonen blir fulgt opp.
Det er ikke hverdagskost at alle tre trinn på en ungdomskole simulerer FNs Sikkerhetsråd. Alle 6o elevene på Aurland ungdomsskule i Sogn og Fjordane prøvde å løse konflikten i Syria. Det var ikke så lett som de trodde.