Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt
Sør-Trøndelag fylkeskommune har inngått et samarbeid med FN-sambandet i Trøndelag, og ble fra 1. januar landets første «FN-fylkeskommune». Alle videregående skoler i Sør-Trøndelag er nå blitt FN-skoler og kan benytte seg av organisasjonens tilbud uten å betale medlemsavgift.
Under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) 2015 var sosial og økonomisk ulikhet tema gjennom en rekke filmer og arrangementer.
Somalias ratifisering av FNs barnekonvensjon er viktig for barn og unges velferd i landet. USA og Sør-Sudan er nå de to eneste landene som fortsatt ikke har ratifisert barnekonvensjonen.
Nye prognoser fra FNs internasjonale arbeidsorganisasjon ILO viser at over 212 millioner mennesker i verden vil være arbeidsledige i 2019, en økning på 11 millioner fra dagens 201 millioner ledige.
I kjølvannet av terrorangrepet på det satiriske ukebladet, Charlie Hebdo, holdt UNESCO 14. januar en samling for å debattere og rette søkelys på viktigheten av ytringsfrihet og pressefrihet.
FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste det "barbariske og feige terrorangrepet" på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.
I løpet av de første seks månedene av 2014 har anslagsvis 5,5 millioner mennesker sett seg tvunget til å flykte på grunn av krig, fastslår UNHCR i en ny rapport.
FNs informasjonskontor for Vest-Europa (UNRIC) har intervjuet den norske fotografen Rein Skullerud. Han leder fotoavdelingen ved Verdens matvareprogram. Rein forteller om hvordan han ble fotograf, hans mest minneverdige øyeblikk og om fotografers formidling av klimaendringer.
Takk for et begivenhetsrikt år! Vi ser frem til et spennende 2015 med flere milepæler. For pressehenvendelser i juleferien, se kontaktliste. Sentralbordet holder stengt i romjulen.
Jordsmonn er avgjørende for verdens matsikkerhet, økosystemene og naturen som helhet. I dag opplever vi stadig større utfordringer grunnet økende erosjon og forringelse av jord.
Globaliseringen gjør verden stadig mindre. Varer, tjenester og kapital krysser landegrensene som aldri før. Det gjør også mennesker i søken etter arbeid og en bedre fremtid.
Ny ILO-rapport avslører store hull i helsedekningen globalt. Blant annet i vestafrikanske land, hvor 80 prosent ikke har noen form for dekning. Det er de fattige med størst behov som bærer den tyngste byrden for helsetjenester de kanskje aldri får.
Teknologi har endret vår måte å kommunisere og samhandle på, og bidratt til enorme muligheter for samfunnsutvikling og utvikling av nye arbeidsplasser. Vil lysteknologi være løsningen på fremtidens globale utfordringer?
- Vi gratulerer Nobels fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi på Menneskerettighetsdagen 10. desember. Vi tror prisen vil gi større gjennomslag i arbeidet for barns rettigheter, sier Rune Arctander, assisterende generalsekretær i FN-sambandet.
Det er første gang at samme skole vinner begge premiene. FN- sambandet Sør uttaler at de er svært stolte over elevene i sin egen landsdel.
I 2014 har verden sett sitt verste Ebola-utbrudd. FN, Verdens helseorganisasjon og Verdens matvareprogram jobber hardt hver dag for å stanse epidemien og hjelpe de rammede.
Lyst til å bli en blå-blogger for FN-sambandet? Har du mange meninger? Skrivekløe? Hodet fullt av tanker om verden vi lever i? Vi søker seks nye medlemmer til FN-sambandets ungdomspanel for 2015.
I følge FNs arbeidsorganisasjon ILO er 21 millioner menn, kvinner og barn i dag fanget i moderne slaveri. Av disse blir 4,5 millioner utnyttet seksuelt. 26 prosent av slavene er yngre enn 18 år.
EU og IMF presser på for flere reformer i Hellas. FN arbeidsorganisasjon ILO frykter at den skyhøye arbeidsledigheten vil forlenge den sosiale krisen grekerne står i med minst 20 år.
Tilskuddet til fagbevegelsens tillitsvalgtskole er strøket helt fra neste års statsbudsjett. Regjeringa kuttet først støtten på 700 000 kroner i sitt budsjettforslag, noe som ble opprettholdt i budsjettforliket med KrF og Venstre.
FNs Barnekonvensjon fylte 25 år den 20. november. Dette ble behørig feiret på Verdensbarnedagen i Stavanger.