Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt / Kalender / Verdens miljødag
Elefanter i nasjonalparken Tarangire, Tanzania, 2013. Foto: Megan Coughlin/CC BY-ND 2.0
Årets miljødag minner oss på hvor viktig naturen er for oss mennesker, og at vi bør verdsette dens betydning. Bildet viser vakre elefanter i nasjonalparken Tarangire, Tanzania, 2013. Foto: Megan Coughlin/CC BY-ND 2.0

Verdens miljødag

Å knytte mennesker tettere til naturen er årets tema for verdens miljødag 2017.

Fn-dag emblem FN-dag

Årets tema inviterer deg til å tenke over hvordan vi mennesker er en del av naturen, og hvor avhengig vi er av den. Dagen utfordrer oss til å finne på gledelige måter å erfare eller verdsette vår nære tilknytning til naturen på.

Naturens gaver er ofte vanskelig å verdsette i form av penger. Frisk luft er et eksempel. Det er også et gode det er lett å ta for gitt, inntil dens fravær føles på kroppen.    

Så bruk dagen til å utforske en del av naturen. Ta gjerne film eller bilder av noe spennende eller vakkert du finner i naturen, og del det for eksempel på sosiale medier.

Verdens miljødag ble etablert i 1972 for å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål. Les resolusjonen bak opprettelsen her: A/RES/2994 (XXVII). Det er FNs miljøprogram (UNEP) som har ansvaret for å markere miljødagen.


Attribute Type Value
0 string 'or'
1 string 'temapage/topic:"Klima"'
2 string 'new_temapage/topic:"Klima"'
3 string 'temapage/topic:"Natur og miljø"'
4 string 'new_temapage/topic:"Natur og miljø"'
Attribute Type Value
0 string 'or'
1 string 'news_article/topic:"Klima"'
2 string 'news_article/topic:"Natur og miljø"'