Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt / Nyheter
Arbeid for fred og atomnedrustning var en av årsakene til at FN ble dannet i 1945. 72 år etter kan verden få sitt første internasjonale forbud mot atomvåpen. Norge deltok ikke i forhandlingene og stemte derfor heller ikke. Sverige stemte for, sammen med 121 andre land.
Antallet mennesker som sulter er på vei opp. Kombinasjonen av konflikt og klimakrise skaper matmangel i mange land.
Onsdag 14. juni lanserte FNs arbeidsorganisasjon (ILO) en rapport om kvinners situasjon i arbeidslivet i verden i dag, og om utviklingen de siste 20 årene.
Polen fikk kritikk på FNs arbeidskonferanse etter beskyldninger om brudd på konvensjonen om tvangsarbeid.
Fem tiår med israelsk okkupasjon har skapt varig høy arbeidsledighet og et ineffektivt palestinsk arbeidsmarked, konkluderer den årlige rapporten fra FNs arbeidsorganisasjon (ILO).
En sentral komité ved FNs arbeidskonferanse 2017 har i to uker forhandlet om hvordan jobbskaping er grunnleggende fredsarbeid.
Det ble fullsatt sal da de tre partene i det norske arbeidslivet delte sine synspunkter på hvorfor den sosiale dialogen fungerer så godt i Norge.
Flere flykter fra Sør-Sudan enn tidligere forventet.
FN-sambandet inviterte til prisutdeling på Jessheim videregående skole, mandag 22. mai. Leo Ajkic kjent fra NRK-serien Flukt delte ut prisen.
170 000 enslige barn søkte asyl i Europa i årene 2015-2016, melder UNICEF i rapporten «A child is a child».
Dawit Isaak sitter fengslet i Eritrea uten dom, noe han har gjort i 16 år. Nå tildeles han UNESCOs pressefrihetspris for 2017.
Stortingsmeldingen som skal vise vei for norsk bistandspolitikk er på høring i Utenriks- og forsvarskomiteen 24. april. Les FN-sambandets høringsinnspill.
298 leverte inn svar på på årets globale FN-nøtter.
Det er fortsatt tydelig FN-forankring i norsk utenrikspolitikk. Det viser regjeringens stortingsmelding, som har fått tittelen Veivalg.
FNs høykommissær for flyktninger (UNCHR) kritiserer den norske regjeringen.
Landsrådet for Norges barne og ungdomsorganisasjoner (LNU) lanserte 4. april en rapport om ungdom, fred og sikkerhet. Unge må tas med i fredsarbeidet, mener organisasjonen.
Over 300 er drept i angrepene på Mosul mellom 17. og 22. mars, ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) og FN-operasjonen i Irak (UNAMI).
Skipsfarten må bruke FNs bærekraftsmål som grunnlag for næringens utvikling fremover. Det sier en ny rapport fra Norsk Rederiforbund og Det Norske Veritas (DNV).
Én milliard mennesker er løftet ut av fattigdom siden 1990. Men fortsatt befinner en tredjedel av verdens befolkning seg på et lavt utviklingsnivå, ifølge indeksen for menneskelig utvikling (HDI).
Lederen for FN-kommisjonen i Vest-Asia (UNESCWA), Rima Khalaf, sa opp sin stilling fredag 17. mars i protest mot at en UNESCWA-rapport om Israel måtte trekkes tilbake.
Jemen, Somalia, Kenya og Sør-Sudan er rammet. FNs nødhjelpskoordinator (OCHA) kaller dette den største humanitære krisen siden FN ble opprettet.