Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt / Nyheter
FN-sambandet inviterte til prisutdeling på Jessheim videregående skole, mandag 22. mai. Leo Ajkic kjent fra NRK-serien Flukt delte ut prisen.
170 000 enslige barn søkte asyl i Europa i årene 2015-2016, melder UNICEF i rapporten «A child is a child».
Dawit Isaak sitter fengslet i Eritrea uten dom, noe han har gjort i 16 år. Nå tildeles han UNESCOs pressefrihetspris for 2017.
Stortingsmeldingen som skal vise vei for norsk bistandspolitikk er på høring i Utenriks- og forsvarskomiteen 24. april. Les FN-sambandets høringsinnspill.
298 leverte inn svar på på årets globale FN-nøtter.
Det er fortsatt tydelig FN-forankring i norsk utenrikspolitikk. Det viser regjeringens stortingsmelding, som har fått tittelen Veivalg.
FNs høykommissær for flyktninger (UNCHR) kritiserer den norske regjeringen.
Landsrådet for Norges barne og ungdomsorganisasjoner (LNU) lanserte 4. april en rapport om ungdom, fred og sikkerhet. Unge må tas med i fredsarbeidet, mener organisasjonen.
Over 300 er drept i angrepene på Mosul mellom 17. og 22. mars, ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) og FN-operasjonen i Irak (UNAMI).
Skipsfarten må bruke FNs bærekraftsmål som grunnlag for næringens utvikling fremover. Det sier en ny rapport fra Norsk Rederiforbund og Det Norske Veritas (DNV).
Én milliard mennesker er løftet ut av fattigdom siden 1990. Men fortsatt befinner en tredjedel av verdens befolkning seg på et lavt utviklingsnivå, ifølge indeksen for menneskelig utvikling (HDI).
Lederen for FN-kommisjonen i Vest-Asia (UNESCWA), Rima Khalaf, sa opp sin stilling fredag 17. mars i protest mot at en UNESCWA-rapport om Israel måtte trekkes tilbake.
Jemen, Somalia, Kenya og Sør-Sudan er rammet. FNs nødhjelpskoordinator (OCHA) kaller dette den største humanitære krisen siden FN ble opprettet.
2. mars var det giverkonferanse for She Decides, et fond for kvinners seksuelle og reproduktive helse. Målet er å samle inn penger, som svar på Donald Trumps bistandskutt på dette området.
Tre av fire barn som flykter til Europa opplever vold og trakassering på veien. Halvparten av kvinnene utsettes for seksuelle overgrep. Det kommer fram i en ny rapport som UNICEF lanserer i dag.
Krigshandlingene i Syria har ført 656 000 syriske flyktninger til Jordan. Arbeidsledigheten er stor, spesielt blant unge. ILO hjelper flyktningene med å komme seg inn på arbeidsmarkedet, blant annet med norske midler.
Hva er mest effektivt for bedre arbeidsforhold i tekstilindustrien - streik, eller dialog og samarbeid? Dette måtte elever fra tre videregående skoler ta stilling til under FN-sambandets rollespill om tekstilindustrien i Kambodsja.
FN-operasjonen i Afghanistan (UNAMA) melder i sin årlige rapport at det totale antallet drepte og skadde er rekordhøyt i tiden etter 2009. Over 11 400 sivile ble rammet i 2016.
- Flyktninger må behandles likt, og skal ha like muligheter til beskyttelse og bosetting, uavhengig av religion, nasjonalitet og hudfarge. Dette uttaler UNHCR og IOM i en felles pressemelding.
1,8 millioner Sør-Sudanere er på flukt til naboland. Like mange er internt fordrevne i eget land. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) karakteriserer nå situasjonen i Sør-Sudan som en av Afrikas verste flyktningkriser.
- Vi må ikke la tragediene i Syria fra 2016 få gjenta seg, appellerer fem FN-organisasjoner til Verdens økonomiske forum (WEF) i Sveits denne uka.