Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt / Nyheter / ILO og H&M inngår...
ILO og H&M inngår viktig avtale
Foto: Illustrasjon.
ILO og kleskjeden H&M har signert en forpliktende avtale med sikte på å bedre forholdene ved fabrikkene og leverandørkjedene i klesindustrien.

Avtalen betyr at det svenske moteselskapet forplikter seg til å arbeide tett med FNs arbeidsorganisasjon ILO for å bedre arbeidsforhold, lønn og yrkesopplæring hos de 900 underleverandørene som H&M bruker. Det skal også bli lettere å organisere seg i fagforening.

Klesmarkedet oversvømmes daglig med produkter som stammer fra en industri hvor millioner av arbeidere utnyttes. Arbeidstakerrettigheter svekkes grunnet økt konkurranse. Fabrikker og selskaper underbyr hverandre for å kunne produsere billigst mulig for utenlandske importører. De som ofte betaler prisen for dette er arbeiderne.

Vi som forbrukere ønsker billige varer, men tenker ofte ikke på at dette er et resultat av sterk konkurranse, lav lønn og tvilsomme arbeidsforhold for arbeiderne som produserer varene.

Viktig partnerskap

Det nye partnerskapet mellom ILO og H&M retter særlig fokus mot industrielle relasjoner, lønn, yrkesopplæring og kompetanseutvikling for arbeiderne ved H&M sine fabrikker og leverandørkjeder. I tillegg skal ILO hjelpe til å styrke arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner i den globale tekstilindustrien.

Målet for ILO er at samarbeidet skal virke forebyggende også for andre innen tekstilindustrien: Det må være mulig å drive "ren" klesproduksjon, samtidig som bedriften tjener penger og arbeidsstandarder overholdes.

H&M er med sine 3300 butikker, mer enn 116 000 ansatte og 1900 tekstilfabrikker med rundt 900 leverandører ingen lettvekter i tekstilbransjen.

ILO og H&M

Helena Helmersson, sjef for etisk samfunnsansvar i H&M, og ILOs generaldirektør Guy Ryder etter signering av samarbeidsavtalen. Foto: ILO / M. Crozet.

- Problemene i klesindustrien er systemisk og krever handling som bidrar til å utvikle effektive industrielle relasjoner og fremmer respekt for internasjonale arbeidsstandarder. Det er et stort behov for et strategisk og helhetlig samarbeid med selskaper som har erfaring på disse områdene, som for eksempel H&M, sier ILOs generaldirektør Guy Ryder.

Etisk samfunnsansvar

Samarbeidet mellom H&M og ILO går tilbake til 2001, da den svenske kleskjeden sluttet seg til ILOs «Better Factories»-program i Kambodsja. Det nye strategiske partnerskapet vil fremme et bredt spekter av aktiviteter med sikte på å styrke det etiske samfunnsansvaret i H&M og leverandørkjeden videre.

Tiltakene vil skje både globalt, nasjonalt og på bedriftsnivå i flere land frem til 2018.

Samarbeidet skal også bidra til å etablere et positivt forbilde for andre aktører og skape en global allianse for å fremme ILOs «Decent Work Agenda».

- Vi ser på samarbeidet som en stor mulighet til å styrke vårt arbeid mot etablering av velfungerende industrirelasjoner på alle våre strategiske produksjonsmarkeder ytterligere. ILO med sin unike trepartsstruktur med arbeidstakere, arbeidsgiver og myndigheter, er den perfekte partner for ta opp spørsmål som lønn, yrkesopplæring og kompetanseutvikling i tekstilindustrien, sier Karl-Johan Persson, administrerende direktør i H&M.

Rollespillet 49,- i klasserommet?
Logo 49,-

Sammen med FNs arbeidsorganisasjon ILO spiller partene i arbeidslivet en viktig rolle for å komme til enighet i arbeidslivet og bidrar til velferdsutviklingen i et samfunn.

FN-sambandet har utviklet rollespillet 49,- for elever i videregående skole som tar utgangspunkt i en relevant case knyttet til tekstilindustrien i Bangladesh, og de etiske problemstillingene dette stiller for forbrukere og motekjedene her hjemme.

Det er viktig å forstå at menneskerettighetssituasjonen i verden henger sammen med egen hverdag. Vilkårene for organisering i arbeidslivet i lavkostnadsland har en direkte link til oss som forbrukere og hvordan vi agerer.

ILO - FN Sambandet
Attribute Type Value
0 string 'or'
1 string 'temapage/ilo_emneord:"Anstendig arbeid"'
2 string 'temapage/ilo_emneord:"Arbeidsliv"'
3 string 'temapage/ilo_emneord:"Barnearbeid"'
4 string 'temapage/ilo_emneord:"Lønn/Økonomi"'
5 string 'temapage/ilo_emneord:"Yrkesskade"'
Attribute Type Value
0 string 'or'
1 string 'news_article/ilo_emneord:"Anstendig arbeid"'
2 string 'news_article/ilo_emneord:"Arbeidsliv"'
3 string 'news_article/ilo_emneord:"Barnearbeid"'
4 string 'news_article/ilo_emneord:"Lønn/Økonomi"'
5 string 'news_article/ilo_emneord:"Yrkesskade"'