Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt / Nyheter / Kunstutstilling under...
Kunstutstilling under Internasjonal uke
Fra venstre: Arne Øi (avdelingsleder FN-sambandet Vest), Lindis Norlund (prosjektleder Internasjonal uke), Marte Mjøs Persen (ordfører i Bergen), Tom Robert Wold (kunstner), Atle Kårstad (idé og kunstner) og Jannicke Olsen (idé og kurator). Foto: Ørjan Andreassen

Kunstutstilling på biblioteket har FNs bærekraftsmål som tema

Utstillingen 'Cultivating the sense of wondering' har FNs bærekraftsmål nummer 4 som tema.

Karen Elise Birkeland sitt øyeportrett ønsker å vise ønsker å vise ulike faktorer som er viktig for barns fremtid og utdanning, blant annet trygghet, gode forbilder og lære seg å lese og skrive. 

Denne uken finner du en kunstutstilling på Bergen Offentlige Bibliotek, den er gratis og åpen for publikum gjennom hele Internasjonal uke.

Tema for utstillingen er FNs bærekraftsmål nummer 4, som handler om å sikre en rettferdig og god utdanning, og fremme muligheter for livslang læring for alle.

Blindeskrift er en type viktig fasilitator for at læringsmuligheter skal være for alle. Kunstverkene er innlemmet både i og på toppen av bokhyllene. Slik ser vi samspillet mellom biblioteket som læringsarena og kunstverkene sitt fokus på lærdom.

Flere kunstnere er med på prosjektet, og alle har en forskjellig innfallsvinkel til hvorfor og hvordan utdanning er viktig.

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Les mer om hva bærekraftsmålene er her.

Internasjonal uke i Bergen arrangeres i år for trettende gang, 21.-29. oktober.

Ordfører Marte Mjøs Persen åpner både utstilling og Internasjonal uke med sin tale.

Kunstutstillingen på Bergen Offentlige Bibliotek har et samspill og er knyttet sammen med biblioteket på en måte som peker på viktigheten av lærdom.

Utstillingen er kuratert av Jannicke Olsen, konsept og ide er av Jannicke Olsen og Atle Kårstad.

Medarrangører for arrangementet er Folkeakademiet Hordaland og Høgskolen Kristiania. Etter Internasjonal uke skal utstillingen ut på turne i Bergen og Hordaland.

Bildene er fra åpningen av kunstutstillingen. Alle foto av Ørjan Andreassen.

Folkeakademiet logo