Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt / Nyheter / Nyhetsarkiv
Over 100 politikere, lærer, skoleledere og utdanningsmyndigheter var med på debatten om framtidas skole.
Utstillingen 'Cultivating the sense of wondering' har FNs bærekraftsmål nummer 4 som tema.
Våren 2017 presenterer Regjeringen en stortingsmelding om utviklingspolitikk og FNs bærekraftsmål.
FN-sambandet fyller 70 år. Dette ble feiret på Nobels Fredssenter, med taler og gratulasjoner fra utenriksministeren og fra mange organisasjoner.
13. oktober avgjorde FNs generalforsamling at portugiseren António Guterres blir FNs neste toppsjef.
Anne Cathrine Uteng da Silva er ansatt som ny generalsekretær i FN-sambandet, og tiltrer stillingen fra årsskiftet. Hun kommer fra stillingen som seksjonsleder i Flyktninghjelpen.
FN-sambandet er positive til at oppfølging av FNs bærekraftsmål er behandlet i statsbudsjettet.
Det er 10 kandidater til jobben som FNs toppsjef.
FN-sambandet inviterer ungdomslag i arbeidslivsorganisasjonene til å delta på rollespill om maktforhold og rettigheter på arbeidsplassen.
Norge ønsker å bygge relevant yrkesfaglig kompetanse og skape jobber og næringsutvikling for en raskt voksende befolkning i noen av verdens fattige land.
Klokken er 9:15 en tirsdagsmorgen på Wilds Minne barneskole i Kristiansand. Vi skal treffe en gruppe med 5, 6 og 7. klassinger som er en del av turneen Søppelhavet.
Mange av utfordringene er fremdeles de samme.
Vi kommer ikke til å nå FNs bærekraftsmål 4 om god utdanning før i 2084. Det er hele 50 år etter den globale målsetningen om å nå bærekraftsmålene innen 2030.
FN mener bombingen av lastebiler med nødhjelp og hjelpearbeidere i Syria kan være krigsforbrytelser, og vil nå etterforske angrepet.

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) blir nå formelt blir en del av FN. Dermed står de sterkere i sitt arbeid for å forsvare migranters rettigheter.
«Søppelhavet» er et visuelt foredrag etterfulgt av en praktisk oppgave.
Over 100 millioner tonn plast flyter rundt i havet i ei søppelsuppe som vokser for hver dag. Plast forsvinner ikke og det inneholder en lang rekke farlige miljøgifter som kan ende opp i maten vår.
Her er oversikt over viktige datoer og hendelser i forbindelse med FNs 71. generalforsamling.
2015 ble året da verdens land ble enige om å utrydde fattigdom, redusere ulikhet og stoppe klimaendringer. Alt innen 2030.
Mens barn utgjør en tredel av verdens befolkning i 2015, utgjør de nærmere halvparten av alle flyktninger. Antallet barn på flukt har doblet seg det siste tiåret, viser ny UNICEF-rapport.
FNs høykommissær for menneskerettigheter gikk mandag kraftig ut mot Trump, Farage, Wilders og andre høyrepopulister.