Hopp til innhold
fn.no / Aktuelt / Nyheter / ILO konsulterer ungdom...
ILO konsulterer ungdom om ledighetskrisen
ILO holder arrangementer i 46 land rundt om i verden i løpet av mars og april for å høre de unges syn på den alarmerende ledighetssituasjonen for ungdom. Involver deg og del dine synspunkter på Twitter og Facebook.

75 millioner unge er for tiden arbeidsledige på globalt plan, og mer enn 150 millioner unge mennesker lever på mindre enn 1.25 dollar om dagen. ILO har advart om at denne situasjonen risikerer å skape en "tapt generasjon" og at den er en trussel mot sosial utjevning.

På bakgrunn av dette vil ungdomssysselsetting være hovedtema for den årlige internasjonale arbeidskonferansen i Geneve i juni, og ILO ønsker å høre de unges refleksjoner, ideer og erfaringer i debatten.

Spør ungdom til råds

I oppkjøringen til den årlige konferansen spør ILO ungdom fra hele verden til råds i løpet av mars og april i det de har døpt "Youth Employment Month". De nasjonale konsultasjonene skal munne ut i et stort ungdomsforum i Genève i mai med deltakelse fra hundre unge mennesker fra arbeidsgiver, arbeidstaker og ungdomsorganisasjoner fra hele verden. De viktige sakene som kommer til å bli diskutert på forumet vil presenteres på ILO-konferansen i juni.

Sosiale medier

Samtalene har allerede startet på sosiale medier hvor ungdom deler sine synspunkter. Dette skjer på ILOs Facebook og Twitter plattformer:

En ung person i Sverige sier at ungdommen alt for lenge har blitt oversett av folk i maktposisjoner. En annen Facebook-bruker i India mener at «å skape muligheter for ungdom til å starte og opprettholde egne virksomheter er en god måte å eliminere arbeidsledigheten på».

Video konkurranse

ILO har også lansert en video konkurransen om anstendig arbeid for ungdom. Så er du mellom 18 og 29 år og sliter med å finne en jobb, eller du jobber under dårlige forhold? Vil du at ting skal forandre seg? Da bør du involvere deg i ILOs diskusjon om ungdomsledighet.

Del dine synspunkter på twitter og Facebook, eller lag en video som uttrykker dine meninger. Er du heldig vil din video bli presentert på ILOs Youth Employment Forum i Genève i mai.