Konsert i hjertet av Bergen markerte FN-dagen

På FN-dagen 24. oktober ble det feiret med konsert i Bergen sentrum. Hvite roser ble delt ut til publikum og forbipasserende. Arrangementet var en del av , 21.-29. oktober.

Arrangementet på Musikkpaviljongen startet med en innleding fra avdelingsleder ved FN-sambandet Vest, Arne Øi. Han fortalte om viktigheten av FN og internasjonalt samarbeid før han introduserte dansegruppen Fivestar, som er en indisk dansegruppe.

De fremførte to ganger til stor jubel fra publikum. Dansegruppen viste 5 danser inspirert av forskjellige verdenskanter. Deres instruktør Nicola Stephan var også tilstede for å heie dem frem.

Koret Sapfonia har markert FN-dagen i Musikkpaviljongen i flere år. Sapfonia er Norges eneste lesbekor, og de synger for å skape et trygt og trivelig fellesskap for lesbiske og bifile i Bergen og områdene rundt.

Bandet CLOSE består av tre jenter og to gutter i alderen 15-18 år. De elsker å spille og lage liv på scenen, og har holdt på i cirka fire år via organisasjonen Haukås Rockeakademi. De har tidligere spilt på steder som Garage, USF Verftet, Kvarteret, og Østre.

Arrangementet ble holdt i strålende vær, til stor glede for bergenserne.