[[suggestion]]
Landsoversikt: Arrangementer på FN-dagen

Arendal

Onsdag 24. oktober: FN-dagen markeres med FN-tog gjennom Arendal sentrum.

Onsdag 24. oktober: FN-sambandet, UN-Habitat og FN-byen Arendal inviterer til filmvisning av den prisbelønte pakistanske dokumentaren «Mordet på Perween». Filmen tar for seg attentatet på den pakistanske arkitekten, byplanleggeren og aktivisten Perween Rahman i Karachi i mars 2013. 

Onsdag 24. oktober: FN-sambandet inviterer politikere til lunsj og inspirasjonsforedrag på rådhuset. Det blir også kåseri om bærekraftsmålene og hvorfor også bidrag fra Norges kommuner er helt nødvendige for å kunne nå disse målene. 

Stavanger og Sandnes 

Onsdag 24. oktober: Seminar om FNs Barnekonvensjon hos Fylkesmannen i Rogaland. FN-sambandet innleder om Barnekonvensjonen i et globalt perspektiv. 

Onsdag 24. oktober: FN-sambandet holder foredrag for pensjonister i Madlamark kirke om FN og FNs arbeid.

Onsdag 24. oktober: FN-sambandet holder foredrag om FN og FNs arbeid på møte i Gandsfjord Rotary.  

Bergen

Onsdag 24. oktober: Markering av FN-dagen i Bergen med aktivitetsdag for påmeldte barneskoler, der de får lære om FNs bærekraftsmål. Det blir også duket for konsert og utdeling av roser ved Musikkpaviljongen.

Onsdag 24. oktober: Panelsamtale på Det Akademiske Kvarter om norsk bistand, og om det fungerer. Arrangementet er et samarbeid mellom SAIH, Spire Bergen og Changemaker Bergen Student. Det blir diskutert hvordan Norge arbeider med bistand og hvilke utfordringer det kan bringe. Det blir invitert mennesker fra ulike fagfelt til diskusjon. 

Onsdag 24. oktober: FN-sambandet skal holde foredrag på møte i Åsane Rotary.

19.-27. oktober: Internasjonal uke i Bergen med en rekke aktiviteter som utstillinger, konserter, paneldebatter, rollespill, filmvisninger og masse mer. Se program og oversikt over Internasjonal uke i Bergen

Jondal

Onsdag 24. oktober: Markering av FN-dagen i Jondal med FN-sambandet, Folkeakademiet i Jondal og Jondal frivillighetssentral. Arne Øi fra FN-sambandet sitt kontor i Bergen skal holde foredrag om hvordan FN og det internasjonale samfunnet arbeider med flukt og migrasjon. Han skal også snakke om hvorfor vi markerer FN-dagen. Det vil også være en presentasjon av det flerkulturelle samfunnet i Jondal, samt status for flyktningarbeidet i kommunen.

Oslo og Akershus

Onsdag 24. oktober:

Skolekonferansen 2018: FN-sambandet inviterer skoleledere, skolepolitikere, utdanningsmyndigheter, lærerutdanningsinstitusjoner og forlag til den årlige skolekonferanse på FN-dagen. Det blir sett nærmere på hvordan de tre tverrfaglige temaene bærekraftig utvikling, demokrati og medborgerskap og folkehelse og livsmestring er tatt inn i fagfornyelsen og hvilke konsekvenser dette har for lærerutdanningen. Se program for Skolekonferansen 2018

Paneldebatt på Litteraturhuset: Arrangert av FN-sambandet, FNs migrasjonsbyrå (IOM), FNs utviklingsprogram (UNDP), FNs barnefond (UNICEF) og FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Mer informasjon kommer.

Feiring i Domkirken: Oslo Domkirke inviterer flere hundre barnehagebarn til feiring av FN-dagen med FN-filuren. Arrangementet er i samarbeid med FN-sambandet og Kirkens nødhjelp.

Markering på Nobels fredssenter: Det blir invitert til debatt om kvinner og fred, og hvordan det kan ha seg at bare 16 av 104 fredsprisvinnere er kvinner. Se programmet  for debatten om kvinner og fred.

Nattevandring og vardetenning i Vardåsen: Lysvandring i Vardåsbakken med kulturelle stopp, der du får anledning til å bli kjent med FNs bærekraftsmål. Se programmet for lysvandring i Vardåsbakken 

Askerkonferansen 2018: Arrangeres for videregående elever i Hurum, Røyken og Asker. Her får du mulighet til å komme med innspill til hvordan nye Asker kommune skal bruke FNs bærekraftsmål i lokalsamfunnet. Mer om Askerkonferansen 2018

24.- 27. oktober: Bærekraftslekene på Fritjof Nansens Plass. Siste dag er det åpen deltakelse for alle barnefamilier som har lyst til å lære mer om bærekraftsmålene.

Lørdag 27. oktober: Nattevandring til Ekeberg for FNs bærekraftsmål. Oppmøtte skal vandre mellom vakre lysinstallasjoner for å lære mer om bærekraftsmålene. Denne høsten blir det rettet søkelys mot bærekraftige byer. Se programmet for nattevandringen til Ekeberg.

Stjørdal

Onsdag 24. oktober: Årlig FN-dagsarrangement med FN-sambandet i Kimen kulturhus. Hovedtema for dagen er 70-års jubileet til Verdenserklæringen for menneskerettigheter. Det blir kulturinnslags med elever fra Stjørdal kulturskole, foredrag og gratis kinoforestilling av «Månelyst i Flåklypa».

Bodø

Onsdag 24. oktober: Markering av FN-dagen med FN-studentene i Nordland og ISU Bodø. Her vil representanter fra ulike land møtes for å dele informasjon om deres nasjonalitet og kultur. Det vil også blir vist kortfilmer fra ulike steder i verden. Se programmet for FN-dagen i Bodø.

Nyttige lenker

FN-dagen i skolen

Vår side med fakta rundt FN-dagen

Temaside om Norge og FN

FNs menneskerettighetserklæring

Temaside om FNs bærekraftsmål

Vår youtubekanal med filmer om FNs arbeid