[[suggestion]]
Underernæring

Forklaring

Det er vanskelig å måle hvor mye hver enkelt spiser eller trenger av mat. For å komme frem til en gjennomsnittsverdi er derfor statistikken satt sammen av tre forskjellige kjennetegn: tilgang på mat, hvor mye hver enkelt trenger, og hvor mye hver enkelt faktisk får i seg av mat.

Underernæring måles av FNs organisasjon for mat og landbruk, FAO.

Indikatoren er en del av FNs bærekraftsmål delmål 2.1 som er å utrydde sult og sikre alle mennesker tilstrekkelig mat.

FNs bærekraftsmål  2

Utrydde sult

Mål nummer 2 handler om å utrydde sult, oppnå matsikkerhet og bedre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk.

Målet har 8 delmål og 13 indikatorer som blant annet måler om vi klarer å utrydde sult og feilernæring, om vi kan doble produktiviteten og inntektene til småskalaprodusenter i landbruket, og å sikre bærekraftige systemer for matproduksjon.

Det er også en målsetting å styrke evnen til tilpasning til klimaendringer, ekstremvær, tørke, oversvømmelser og andre katastrofer, og opprettholde det genetiske mangfoldet av frø, planter og husdyr.

Les mer om FNs bærekraftsmål