[[suggestion]]
unesco-skole

Som UNESCO-skole får dere:

 • mulighet til å delta på et årlig seminar for de norske skolene i nettverket. Seminaret er nettverkets viktigste møteplass. Her får dere faglig påfyll og blir kjent med de andre skolene i nettverket.
 • knytte kontakt med andre norske skoler som har fokus på undervisning om internasjonale temaer.
 • mulighet til å delta i internasjonale prosjekter initiert av UNESCO i Paris.
 • tilgang til en lukket Facebook-gruppe hvor skolene deler undervisningstips, inspirasjon og nyheter fra UNESCO.
 • mulighet til å samarbeide med rundt 10 000 utdanningsinstitusjoner i 180 land.
 • være med å bidra til å sette UNESCOs idealer om fred, trygghet og samarbeid ut i livet
 • informasjon om nyheter og undervisningstilbud fra FN-sambandet

En UNESCO-skole satser spesielt på internasjonalisert undervisning og bruker UNESCO-tilknytningen som en paraply for ulike prosjekter sammen med vennskapsskoler nasjonalt og internasjonalt. Nettverket består av alt fra barneskoler til høyskoler. Menneskerettigheter, kultur og internasjonale forhold er temaer som går igjen i store og små prosjekter ved UNESCO-skolene.

Slik blir din skole medlem

Ønsker du å melde inn din skole i nettverket? Ta kontakt med koordinator Mette Bjerkaas.

Tlf: 22868419

E-post: mette.bjerkaas@fn.no

Ressurser til UNESCO-skolene

The World Heritage in Young Hands er et av ASPnets flaggskip-prosjekt. Det kan brukes av norske skoler, men materiellet er ikke oversatt til norsk. Materiellet inneholder blant annet 13 fine tegnefilmer som gjør elevene kjent med kulturarv verden over. En av tegnefilmene handler om Urnes stavkirke og fungerer fint som anslag til å snakke om bevaring av kulturminner.

Sandwatch Project er et av ASPnets flaggskip-prosjekt. Prosjektet ønsker å skape bevissthet rundt naturmiljøet i havet og langs kysten, samt gjøre elevene oppmerksomme på hvordan man tar godt vare på disse områdene. Elevene skal undersøke og evaluere problemer, utfordringer og konflikter knyttet til kystområdene i nærmiljøet og forsøke å komme opp med bærekraftige løsninger. Prosjektet har foreløpig ikke blitt gjennomført av noen norske UNESCO-skoler, men med vår lange kyst er det absolutt mulig. Prosjektet kan for eksempel knyttes opp til Strandryddedagen eller problematikk rundt plast i havet som det har vært mye om i nyhetene.

Den norske UNESCOkommisjonen har nettsider om UNESCO, om Den norske UNESCO-kommisjonen og om Verdensarven. Her finner dere lenke til de norske verdensarvstedene i tillegg til mye annen nyttig informasjon.

Medlemsskoler i Norge

ASPnet er et globalt nettverkt med 35 medlemsskoler i Norge og rundt 10 000 medlemsskoler på verdensbasis. Nedenfor finner du en oversikt over alle de norske medlemsskolene samt hvem som er kontaktperson ved hver skole.

 • Såheimsveien 22, 3660 Rjukan

  Tlf: 35919900

  Kontaktperson Kjersti Lindtvedt

  kjersti.lindtvedt@t-fk.no

  Besøk skolens hjemmeside her

 • Vestbygata 61, 2003 Lillestrøm

  Tlf: 63891700

  Kontaktperson: Judith Bolstad Siem

  judith.bolstad.siem@skedsmo.vgs.no

  Besøk skolens hjemmeside her

 • Skoledalen 7
  Postboks 71
  3482 Tofte

  Tlf: 32 27 84 10
  E-post: Tofte skole

Lurer du på noe? Ta kontakt

Ida Berge

Rådgiver 22 86 84 19