[[suggestion]]
1,8 milliarder grunner til å prioritere FNs bærekraftsmål

I sin nye rapport anbefaler LNU at ungdom må være del av Norges offisielle delegasjoner internasjonalt når bærekraftsmålene involveres. I tillegg anbefaler LNU at Regjeringen oppretter en støtteordning for ungdomssamarbeid med målsetting om å bidra til å nå bærekraftsmålene.

– Verdens befolkning blir stadig yngre, og ungdom utgjør en større del av befolkningen. Da er det åpenbart at det eneste bærekraftige er å inkludere ungdom i gjennomføringen av FNs bærekraftsmål, sier assisterende generalsekretær i FN-sambandet, Rune Arctander.

Bærekraftsmålene gjelder for alle land i verden, og Norge har forpliktet seg til å lage sin egen handlingsplan for å gjennomføre målene også her i landet.

– For å nå de ambisiøse målene som er satt, må ungdom inkluderes. Rapporten illustrerer på en god måte hvordan dette kan gjøres både nasjonalt og internasjonalt, og bør være en inspirasjon for norske myndigheter i deres videre arbeid med bærekraftsmålene, sier Arctander. 

169 delmål til 169 stortingsrepresentanter

17 mål og 169 delmål har overtatt stafettpinnen etter FNs Tusenårsmål.

LNU har fordelt de 169 delmålene på landets statsråder og stortingsrepresentanter. Hver av regjeringsmedlemmene og stortingsrepresentantene har nå fått tildelt sitt personlige bærekraftsmål i posthylla.

Oppfordring fra LNU: del ditt favorittmål på sosiale medier med #mittbærekraftsmål.

LENKE: Hele LNU-rapporten kan du lese her (PDF)

Abonner på nyhetsbrev: