[[suggestion]]
FN lanserer største nødhjelpsappellen for Jemen noensinne

Responsplanen som ble lansert nå på søndag, er til nå den største nødhjelpsappellen for Jemen. Over to år med uavbrutt konflikt har ført til at tre fjerdedeler av landets befolkning har behov for humanitær bistand. 11,3 millioner av disse trenger akutt hjelp for å overleve.

- Nødhjelp er ikke løsningen på befolkningens lidelser, men er akkurat nå deres eneste livline, sier humanitær koordinator for Jemen, David McGoldrick, i en pressemelding. - I dag ber de humanitære samarbeidspartnerne det internasjonale samfunnet om å støtte denne kritiske livlinen.

Den menneskeskapte humanitære katastrofen rammer barna aller hardest. Ifølge FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) går nærmere to millioner av landets barn ikke på skole. 1,8 millioner barn under fem år lider av akutt feilernæring, hvorav 400 000 lider av alvorlig, akutt feilernæring og har ti ganger så stor sjanse for å dø om de ikke mottar medisinsk hjelp.

OCHA påpeker at den humanitære responsplanen tar sikte på å hjelpe mennesker i akutt nød og mennesker på grensen til å havne i akutt nød. Den retter seg også mot å støtte internt fordrevne, hjemvendte og vertssamfunn på en mer bærekraftig måte, og mot å samarbeide med nasjonale institusjoner.

- En strategisk prioritet for responsplanen er samarbeid med nasjonale instanser som kan tilby livreddende tjenester for å forhindre deres kollaps, forklarer McGoldrick. - Vi takker alle bidragsytere for deres støtte i 2017, og oppfordrer til å fortsette å støtte en befolkning som i dag behøver mer hjelp enn noen gang.

Ressurser

Denne artikkelen er skrevet av UNRIC, og også publisert på UNRICs nettsider.

Stikkord

  • Jemen
  • OCHA

Abonner på nyhetsbrev: