[[suggestion]]
Fare for hungersnød i fire land

FNs nødhjelpskoordinator Stephen O’Brien orienterte fredag FNs sikkerhetsråd om situasjonen i de sultrammede områdene i Jemen, Somalia, Kenya og Sør-Sudan. Han oppfordret Sikkerhetsrådet og det internasjonale samfunnet til å handle raskt for å stanse sultkatastrofen.

Les hele denne saken hos UN News

Les Stephen O’Briens orientering til Sikkerhetsrådet

Verdens matvareprogram (WFP) har detaljert informasjon for hvert land: Jemen - Sør-Sudan - Somalia - Kenya.

ReliefWeb gir deg status for hele Sahel-området.

 

Giverlandskonferanse i Oslo dekker bare halve behovet

24. februar var det giverlandskonferanse i Oslo for Nigeria og landene rundt Tsjad-sjøen. Norge lovte her å gi 1,6 milliarder kroner over tre år, med 729 millioner kroner i 2017. Under giverlandskonferansen i Oslo var det 14 land som bidro med til sammen 672 millioner dollar, 458 millioner av disse til humanitær bistand i 2017.

Men 672 millioner dollar er under halvparten av behovet, som ifølge O’Brien er på 1,5 milliarder dollar for denne regionen. Den humanitære støtten kanaliseres gjennom FN, IOM, ICRC og norske frivillige organisasjoner.

En av årsakene til matmangelen er konfliktene i området. Boko Haram holder til nord i Nigeria, men opererer også i nabolandene Niger, Tsjad og Kamerun. I Sør-Sudan hardet herjet en brutal borgerkrig siden 2013. Og i Jemen har konflikten mellom opprørere fra Houthi-bevegelsen og de statlige myndighetene eskalert.

Les også:

  •  
  •  

Abonner på nyhetsbrev: