[[suggestion]]
Gratulerer med dagen FN-sambandet er en pådriver for engasjement, sier Børge Brende

- FN-sambandet er en viktig pådriver for nasjonalt engasjement og et mer handlekraftig FN, sa utenriksminister Børge Brende i sin hilsningstale.

14. oktober er det 70 år siden ble FN-sambandet stiftet. FN-sambandet har jobbet med formidling av kunnskap om FN og internasjonale spørsmål i skolen i 70 år. Troen på at FN skaper en bedre verden har vært grunnlaget for FN-sambandet arbeid gjennom alle årene.

Jubilanten ble feiret med en høytidelig mottakelse på Nobels Fredssenter i Oslo den 13. oktober.

- Vi trenger mer FN for å løse de store globale utfordringene. Det er få land i verden hvor støtten til FN er større enn i Norge. Takk til FN-sambandet for at dere forankrer kunnskap i befolkningen, og 70 år i opplysningens tjeneste for spredningen av kunnskapen over hele landet, sa Brende.

En samtale mellom to generasjoner FN-engasjerte

Et høydepunkt under markeringen på Nobelsenteret var møtet mellom gamle og unge FN-aktivister.

Thorvald Stoltenberg og Ingrid Eide var aktive i FN-sambandets ungdomsavdeling på 50-tallet. De møtte Sidra Yousaf og Leon Bafondoko, to bloggere fra dagens FN-sambandets ungdomspanel, til samtale.

 - Kanskje en av oss blant dagens ungdom har løsningen på klimautfordringene. Det høres kanskje naivt ut, men vi må ha håp, sa Sidra.

- Ikke vær redd for å være naiv, gjennom naivitet kan man oppnå mye, oppfordret Thorvald.

Les bloggen til Ungdomspanelet

Folkeopplysning om FN er den viktigste oppgaven

Utfordringene verden står overfor i dag kan bare løses gjennom internasjonalt samarbeid. FN er den arenaen som bringer landene sammen, men FN er samtidig ikke mer enn summen av det alle de 193 medlemslandenes blir enige om.

- Verden rykker stadig nærmere norske klasserom, og definerer i større grad enn før hva elevene er opptatt av. FN-sambandet er landsdekkende med sine seks distriktskontorer og opplever økt etterspørsel etter sine tilbud, og er kanskje mer relevant nå enn noen gang, sa FN-sambandets styreleder Trine Lise Sundnes i sin åpningstale.

 

 

Abonner på nyhetsbrev: