[[suggestion]]
Invitasjon til gratis filmfestival

Tid: 27. februar, 28. februar og 04. mars

Sted: Cinemateket (onsdag) og Vega Scene (torsdag og mandag)

Filmer: Anote’s Ark og Minding the Gap

Begge dokumentarene passer for elever på ungdomsskole og videregående

Den kritiske dokumentarfilmen er det viktigste uavhengige mediet for informasjon om hva som foregår i samfunnet rundt oss. Det har skjedd en eksplosjon i produksjonen av denne typen dokumentarfilm i verden de siste årene. Vi ønsker at elevene skal få stifte nærmere bekjentskap med noen av de beste utgivelsene.

I år utvider vi tilbudet og viser to ulike filmer og setter opp flere visninger. Se program for detaljer. FN-sambandet lager undervisningsopplegg til bruk i klasserommet etter festivalbesøket.

Påmelding: Frist for påmelding er 22. februar eller så langt kapasiteten rekker. Deltakelse er gratis for FN-skoler.

For påmeldinger eller spørsmål, kontakt: kristin.flacke@fn.no

Anote’s ark

Tema: Klima

Undervisningsopplegget og dokumentaren dekker en rekke kompetansemål i samfunnsfag, naturfag og KRLE.

Hvordan redde et helt folk fra vår tids første Atlantis? Problemet med å skape engasjement for klimasaken er at det er så abstrakt, sies det. For innbyggerne i den vesle øystaten Kiribati i Stillehavet er det så konkret som det kan få blitt: bølgene slår innover stuegulvene. Havstigningen er allerede så alvorlig at innbyggerne erkjenner at alt håp er ute. Innen vårt århundre er omme, vil hele Kiribati stå under vann. Anote’s ark er en forbløffende vakker, prisbelønnet dokumentar som følger Kiribatis president, Anote Tong, i hans utrettelige kamp for å advare verdens ledere om at Kiribati bare er starten på en uunngåelig global katastrofe, og for å finne en løsning for sitt folk.

Filmens hjemmeside

Minding the Gap

Tema: Barnekonvensjonen og menneskerettigheter

Undervisningsopplegget og dokumentaren dekker en rekke kompetansemål i samfunnsfag, demokrati i praksis og KRLE.

En gripende oppvekstfilm fra USAs arbeiderklasse. Denne prisvinnende og eksepsjonelle dokumentaren tar oss tett innpå livene til en vennegjeng som står på terskelen til å bli voksne- og regissøren er en av dem. Gjennom mange år får vi se hvordan erfaringene fra deres egen barndom i en fattig amerikansk by former dem som mennesker. I en sirkel av voldelige, alkoholiserte og fraværende foreldre, hvilke forbilder skal de se til for ikke å reprodusere de samme feilene? Dokumentaren er et sjeldent godt innblikk i hva som former vår identitet og våre veivalg, og gjør deg dypt engasjert i valgene denne vennegjengen etterhvert må ta. Dokumentaren er short-listet til Oscar for beste dokumentar. 

Filmens hjemmeside

Tidspunkt

Abonner på nyhetsbrev: