[[suggestion]]
Landsoversikt: Arrangementer i forbindelse med 70-årsjubileet til Verdenserklæringen om menneskerettigheter og Nobels fredspris

Oslo og Akershus

Fredag 7. desember:

HL-senteret, Norsk Folkehjelp, Kirkens Nødhjelp, Human-Etisk Forbund, Kulturhuset Yezidiene i Norge og Stefanusalliansen inviterer til samtale om folkemordet på jesidiene i anledning utdeling av Nobels fredspris til Nadia Murad, som er irakisk jesidi. Les mer om arrangementet her.

Søndag 9. desember:

Nobels Fredssenter arrangerer pressekonferanse med fredsprisvinnerne for 2018. Åpent for akkreditert presse, men lukket arrangement utover dette. Les mer om arrangementet her.

HL-senteret inviterer til foredrag, samtale og filmsnutt-visning i anledning 70-årsjubileet til FNs folkemordkonvensjon og FNs menneskerettighetserklæring. Se programmet til arrangementet her.

Den norske kirke, JOIN good forces, Pinsebevegelsen, Norges Kristne Råd og Kirkens Nødhjelp inviterer til økumenisk fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Les mer her.

Nobels Fredssenter viser dokumentaren “On Her Shoulders” om fredsprisvinner Nadia Murad på Vega scene i samarbeid med Bergen International Film Festival og HUMAN International Documentary Film Festival. Les om filmen og arrangementet her.

Nobel fredsfest – Konsert i forbindelse med feiringen av Nobels fredspris i Borggården til Oslo rådhus. Konserten ledes av Kåre Magnus Bergh og Silje Nordnes og overføres på NRK TV.  Eva Weel Skram, DDE, Kurt Nilsen, Matoma og Wenche Myhre skal opptre. Konserten er gratis, men krever påmelding. Se programmet for konserten her.

Mandag 10. desember:

Human-Etisk Forbund inviterer til fakkeltog for å hedre fredsprisvinnerne Nadia Murad og Dennis Mukwege. Feiringen begynner på Jernbanetorget med appeller og musikk, før det tradisjonsrike fakkeltoget går mot Grand Hotell for å hylle fredsprisvinnerne. Les mer om arrangementet her.

Menneskerettighetsakademiet inviterer til foredrag på Frivillighetshuset. Det blir et historisk dypdykk og visning av dokumentariske bilder og film. Foredraget er gratis og det blir servert lett mat og drikke. Les mer her.

Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) markerer jubileet til Verdenserklæring om menneskerettigheter på Nasjonalbiblioteket den 10. desember. I lys av årets fredspris, som deles ut samme dag, retter de i år søkelyset på vold og overgrep mot kvinner. Se program for seminaret her.

FN-sambandet og Film fra Sør inviterer videregåendeelever til Menneskerettighetsjubileum på Colosseum. Der blir det gratis filmvisning av Tårnet og faglig påfyll. Det vil også være kake, film og panelsamtale om menneskerettigheter sammen med menneskerettighetsaktivist og forfatter Nancy Herz.

Nobels Fredssenter viser fredsprisseremonien på storskjerm. Adgang for publikum fra kl. 12.30 til 14.30. Finn mer informasjon her.

Tirsdag 11. desember:

FOKUS, Kirkens Nødhjelp og PRIO inviterer til åpent møte for å belyse voldtekt som våpen i krig. Les mer om arrangementet her.

Onsdag 12. desember:

Nobels Fredssenter åpner årets Fredsprisutstilling i Oslo. Les mer om utstillingen her.

Vestlandet

Mandag 10. desember: Fakkeltog for fredsprisvinnerne på Stord. Arrangert av Akhtar Chaudhry, Signe Ekeland, 8.-mars-initiativet på Stord og Norsk Folkehjelp Sunnhordaland. Se programmet her.

Trondheim

Mandag 10. desember: FN-sambandet, Litteraturhuset og Human-Etisk forbund inviterer til åpent møte om ytringsfrihetens kår i anledning 70-årsmarkeringen for FNs menneskerettighetserklæring. Les mer om arrangementet her.

Abonner på nyhetsbrev: