[[suggestion]]
Norge tar over styreledervervet for Verdens FN-samband

FN-sambandets internasjonale medlemsorganisasjon World Federation of United Nations (WFUNA) – eller Verdens FN-samband – er representert i over 100 land.

- Motivasjonen for å ta på meg dette vervet, er å styrke WFUNA. Vi trenger å forstå, forebygge og bekjempe globale utfordringer. Da må folk involveres på alle nivåer - lokalt, nasjonalt og globalt, sier FN-sambandets generalsekretær, Anne Cathrine da Silva.

WFUNAs generalforsamling fant sted i Punta Cana i Den dominikanske republikk 17-21. oktober. Den norske delegasjonen bestod av FN-sambandets generalsekretær og FN-sambandets styreleder, Trine Lise Sundnes.

- Kunnskap om verden rundt oss er viktigere enn noen gang. Politiske krefter i Europa og i andre deler av verden ønsker å redusere FNs betydning. Derfor er arbeidet for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål viktig nasjonal og globalt, sier da Silva.

WFUNA har etter årets generalforsamling fått ny president, Leonel Fernández fra Den dominikanske republikk. Svenske Bonian Golmohammadi fortsetter som generalsekretær.

Dette er WFUNA:

  • WFUNA er en internasjonal medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1946, og består i dag av ca 100 FN-samband over hele verden.
  • WFUNAs formål er å styrke FN gjennom å engasjere mennesker; metoden er opplysning og å øke kunnskap om viktigheten av multilateralt samarbeid.
  • WFUNA jobber langs FNs tre pilarer: fred og sikkerhet, bærekraftig utvikling og menneskerettigheter.

Abonner på nyhetsbrev: