[[suggestion]]
Tre av fire barn på vei til Europa utsatt for vold

UNICEF har intervjuet barn og voksne under flukten gjennom Libya til Europa, og funnene er alarmerende. Barn utsettes for vold, overgrep, trakassering, menneskehandel, barnearbeid og internering i løpet av reisen gjennom Sahara og over Middelhavet. Overgrepene rapporteres sjelden, da barna frykter at de skal bli arrestert og deportert hvis de melder seg.

LENKE: Les hele rapporten her

I løpet av 2016 klarte 25 000 barn som flyktet alene å komme seg fram til Hellas og Italia. Likevel er ruten en av de mest dødelige fluktrutene i verden.

1 av 40 drukner

Hver førtiende person som forsøker å krysse Middelhavet kommer ikke fram. 4 579 mennesker druknet under flukten over Middelhavet. Minst 700 av dem var barn. I løpet av 2016 klarte 25 000 barn som flyktet alene kom seg fram til Hellas og Italia.

Det er 256 000 migranter i Libya som venter på å krysse Middelhavet. 92 prosent av alle barn som ankommer Italia reiser alene. I transittleirene i Libya er det registrert 23 000 enslige barn, det virkelige tallet anslås å være tre ganger så høyt. I Libya blir de internert i transittleirer hvor forholdene er svært dårlige. Leirene er overfylte, og over halvparten av barna forteller at de har vært utsatt for vold.

 

Abonner på nyhetsbrev: