[[suggestion]]
Trondheim skal lede verdens byer i bærekraftig utvikling

Sammen med byer som Tokyo, Barcelona, Nairobi, Los Angeles og Cambridge, skal Trondheim utgjøre et internasjonalt nettverk av byer som jobber for å nå FNs 17 bærekraftsmål.

FN-sambandet gratulerer med de gode nyhetene om at kompetansemiljøet i Trondheim anerkjennes:

- Sammenhengen mellom kompetanse, utdanning og kunnskap har i alle år vært høyt på FN-sambandets agenda. Vi gratulerer Trondheim by og universitetsmiljøet der, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.

Rådmann i Trondheim, Morten Wolden, mener dette er en mulighet til vise fram byen:

- En fantastisk mulighet for Trondheim. Dette er et viktig skritt på vår vei for å bli en internasjonalt anerkjent kunnskaps- og teknologiby. Arbeidet med bærekraftsmålene vil være sentralt i kommunens planer i årene framover, sier Wolden.

Wolden mener invitasjonen fra FN til å ta en ledende rolle i verden i FNs bærekraftarbeid, er en indikasjon på at byen er på god vei mot dette målet. Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, er enig:

- Dette er en klar anerkjennelse av det gode arbeidet som gjøres her, ikke minst i det spennende og strategiske samarbeidet mellom kommunen og NTNU, påpeker Ottervik.

Innovasjon som bidrar for FNs bærekraftsmål

Toril A. Nagelhus Hernes er prorektor for nyskaping ved NTNU. Hun sier dette om byens nye status:

- Samarbeidet mellom Trondheim kommune og NTNU skal bidra til at vi utvikler og tester ut nye og fremtidsrettede løsninger og kan være først ute med å omsette kunnskap til praktisk nytte og verdiskaping for samfunnet.

NTNU og Trøndelag fylkeskommune støtter prosjektet, som har fått navnet UN Sustainable development goals Cities (SDGC) Leadership Platform.

Byene som deltar i FNs ledernettverk:

Universitetsbyer: Trondheim (Norge), Cambridge (England), Esbo (Finland), Heidelberg (Tyskland), Noida (India), Palo Alto (USA)

0,5 millioner innbyggere: Anchorage (USA), Asunción (Paraguay), Gaborone (Botswana), Córdoba (Spania), Reykjavik (Island), Tallinn (Estland)

1-5 millioner innbyggere: Amman, Barcelona (Spania), Doha (Qatar), Harare (Zimbabwe), Tainan (Taiwan), Tunis (Tunisia)

Megabyer: Abidjan (Elfenbenskysten), Hangzhou (Kina), Los Angeles (USA), Mexico City (Mexico), Seoul (Sør-Korea), Tokyo (Japan)

FN-byer: København (Danmark), Montreal (Canada), Nairobi (Kenya), San Francisco (USA), Wien (Østerrike)

Abonner på nyhetsbrev: