[[suggestion]]
Denne uka i FN: ILOs arbeidslivskonferanse er i gang, og UN Women varsler om økning i kjønnsbasert vold

FNs sikkerhetsråd

Niger har presidentskapet i Sikkerhetsrådet i desember.

Uka i FNs Sikkerhetsråd

Uka starter med et uformelt møte om ansvarlighet i Syria og sanksjonskomiteen for Nord-Korea. Møtene etterfølges av et møte om Israel-Palestina konflikten tirsdag. På onsdag tar Niger over presidentskapet i Sikkerhetsrådet. I siste halvdel av uken skal FNs sikkerhetsråd diskutere FN misjonene i Den demokratiske republikken Kongo og Irak.  

Kritisk øyeblikk for Libya før valget

På julaften, 24. desember, går libyerne til valgurnene. FNs spesialutsending Ján Kubiš fortalte Sikkerhetsrådet av det politiske klimaet er svært polarisert, og at det internasjonale samfunnet må stå sammen for å støtte opp under den demokratiske prosessen. Kubiš har nylig sagt opp jobben sin, og FNs generalsekretær jobber med å rekruttere en ny spesialutsending.

Les saken på UN News

Ny FN-rapport: vold mot kvinner har økt under pandemien

Krav om å holde seg hjemme under pandemien har gjort livet farligere for kvinner, heter det i en ny FN-rapport fra UN Women.

Les saken på fn.no

Aktuelle rapporter og arrangementer

 • Ny UNDP-rapport anslår at krigsherjede Jemen, som er et av verdens fattigste land, kan utrydde ekstrem fattigdom i løpet av en generasjon dersom krigen opphører nå. Les rapporten her.
 • Hvordan rammes kvinnelige journalister av seksuell trakassering på jobb? Spesialrapportøren for likestilling og kjønnsrettferdighet har gitt ut en rapport som forteller historiene til elleve journalister fra ulike deler av verden. Les den her.
 • 25. november – 11. desember: ILOs internasjonale arbeidslivskonferanse.
  Les mer her
 • 29. november: Hvilken betydning har Folkeforbundet og FN hatt i verden? Det Norske Videnskapsakademi inviterer til ettermiddagsseminar med spennende gjester. Finn ut mer og delta her.
 • 30. november: Rapporten The ILO Global HIV Discrimination in the World of Work Survey ser på nivåer og årsaker til stigma og diskriminering mot arbeidstakere med hiv- og aids. Rapporten publiseres i samarbeid med Gallup i anledning Verdens AIDS-dag 1. desember. Les mer her.
 • 7. desember: FNs migrasjonsorganisasjon (IOM) lanserer sin årlige rapport om migrasjon i verden. Rapporten publiseres her.
 • 7. desember: I forbindelse med Oslo Peace Days og 25-års jubileet for Prøvestansavtalen arrangerer PRIO paneldebatt om avtalens fremtid og betydningen av vitenskapelig diplomati. Mer info og påmelding her.
  Finn hele programmet for Oslo Peace Days her.
 • 7. desember: FN-studentene inviterer til panelsamtale om marginaliserte grupper i Afghanistan og hvilken rolle FN kan spille i å motvirke krisen i landet. Norges spesialrepresentant for kvinner, fred og sikkerhet André Mundal og Homa Hasan fra IOM deltar. Mer info og påmelding her.

ILOs 109. Arbeidskonferanse fortsetter

Ulikhet og ferdigheter for livslang læring er hovedtemaene for andre del av den årlige arbeidskonferansen.

Les mer om konferansen og få siste nytt på fn.no.

Abonner på nyhetsbrev: