[[suggestion]]
Denne uka i FN: Norges første uke i Sikkerhetsrådet

Norges første uke i Sikkerhetsrådet 

En flaggseremoni, utenriksministerens første tale til Sikkerhetsrådet, og et kongelig gjensyn markerte startskuddet for den hektiske perioden som venter. 

Les hele saken

FNs generalsekretær talte for Sikkerhetsrådet om utfordringene med å bevare fred i sårbare stater

Antonio Guterres deltok på Sikkerhetsrådets åpne debatt 6. januar om fredsbevaring . Han snakket om utfordringene med å ivareta fred og sikkerhet i sårbare stater. Guterres oppfordret til mer finansiering til konfliktforebygging og fredsbygging.

Guterres tale til Sikkerhetsrådet 6. januar

Generalsekretæren har tidligere skrevet i The Economist om utfordringene verden står overfor i 2021. 

Utdrag fra Guterres-kronikk i The Economist: -Vi trenger også en vaksine til vår overopphetede planet

Etterlyser tydelige og entydige standarder for å beskytte sivil luftfart under konflikter

I disse dager er det ett år siden et ukrainsk passasjerfly ble skutt ned av iranske missiler på vei fra Teheran til Kiev. 176 personer døde. FNs spesialrapportør Agnes Callamard mener nå det haster med tiltak for å beskytte sivile fly som flyr over konfliktsoner.

-Slike tragedier kan forebygges, men det kreves presserende tiltak fra alle interessenter, inkludert stater og flyselskaper, sier Callamard.

Les saken på UN News

Moderne slaveri: Det du ikke vet, har andre vondt av!

Det er bra at regjeringen vil trappe opp kampen mot menneskehandel og moderne slaveri. Men det bør gjøres mer for å gi befolkningen i Norge mer kunnskap. Det finnes nemlig tusenvis av ofre for menneskehandel og tvangsarbeid også i Norge.

Les vår kronikk i  Bistandsaktuelt

Ny global rapport om hjemmearbeidende

Stadig flere faller under kategorien «hjemmearbeidende» etter koronapandemien startet. Dette er arbeidstakere som er selvstendig næringsdrivende eller oppdragstakere som jobber hjemmefra.  På onsdag slippes en ny rapport med analyser av ulike sektorer, arbeidsforhold og risiko ved denne typen arbeid. Det er Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) som står bak rapporten Working from home. From invisibility to decent work.

Informasjon om fremleggelsen av rapporten

Ny FN-dag

27. desember blir Internasjonal dag for pandemi-forebygging. Det har FN bestemt. - Koronakrisen har lært oss mye. Først og fremst at internasjonalt samarbeid er helt nødvendig for å stanse pandemier, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) i en pressemelding.

Les hele pressemeldingen

Stikkord

  • ILO
  • Ny FN-dag
  • Sikkerhetsrådet

Abonner på nyhetsbrev: