[[suggestion]]
Denne uka i FN: #Taketheball, tar du ballen for en bedre verden?

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.Folk i alle aldre tar ballen for en bedre verden!

Kampanjen #TakeTheBall går verden rundt på sosiale medier. Skoleklasser, politikere, influensere og artister oppfordrer nå til konkret handling for å nå bærekraftsmålene.

Les mer på fn.no

FN-rapportører er bekymret for menneskerettighetene i Kambodsja

To av FNs spesialrapportører for menneskerettigheter advarer mot strengere restriksjoner for sivilsamfunnet i Kambodsja. De ønsker en umiddelbar slutt på kriminaliseringen av menneskerettighetsforkjempere, som er ofre for systematisk varetektsfengsling og unødvendig maktbruk.

Les pressemeldingen

Latin-Amerika og Karibia: Verste økonomiske nedgang på 100 år

I Latin-Amerika og Karibia har 47 millioner jobber forsvunnet som følge av koronapandemien. Ifølge en ny ILO-rapport er dette den verste nedgangen på 100 år i denne delen av verden.

Les hele saken på fn.no

Store ødeleggelser i kjølvannet av Eta

I begynnelsen av november herjet stormen Eta over store deler av Sentral-Amerika. Honduras, Guatemala og Nicaragua ble særlig hardt rammet. FN og internasjonal bistand mobiliserer nå nødhjelp til de rammede områdene, mens landene forbereder seg på ny antatt syklon.

FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) rapporterer om mer enn 200 000 evakuerte mennesker, og store skader på sivile, jordbruk, infrastruktur og bygninger.

Les hele rapporten

Valgseier til opposisjonen i Moldova

Opposisjonens leder, Maia Sandu, har vunnet Moldovas pågående presidentvalg med over 50 prosent av stemmene. De endelige resultatene ventes i løpet av de neste dagene. Hun lover å ta for seg Moldovas utstrakte problem med korrupsjon, og har lenge frontet et tettere forhold til EU og EUs interne marked. Sandu har ikke flertall i parlamentet, hvilket vil gjøre presidentskapet mer utfordrende.

Les saken på bbc.com

Stikkord

  • #TakeTheBall
  • Eta
  • ILO
  • Kambodsja
  • Moldova

Abonner på nyhetsbrev: