[[suggestion]]
DENNE UKA I FN: Ukraina-konflikten og nytt presidentskap i Sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd

De forente arabiske emirater har presidentskapet i Sikkerhetsrådet i mars.

Landet skal holde to signaturarrangementer – en debatt om kvinner fred og sikkerhet, og en debatt om samarbeid mellom FN og Den arabiske ligaen. Les Sikkerhetsrådets arbeidsprogram for mars her.

De forente arabiske emirater avsto fra å stemme over et resolusjonsforslag som fordømte Russlands invasjon av Ukraina. Landets FN-ambassadør Lana Nusseibeh forklarer hvorfor landet tok denne beslurningen i et invervju om presidenskapet i Sikkerhetsrådet og utenrikspolitikk i PassBlue.

Les saken i PassBlue

Uka i Sikkerhetsrådet

Sikkerhetsrådet starter uka med et møte om den humanitære situasjonen i Ukraina, samt orientering og konsultasjoner om Sør-Sudan. Tirsdag holdes en åpen debatt om kvinner, fred og sikkerhet. Konsultasjoner om Syria og kjemiske våpen står på agendaen torsdag. Denne uken fortsetter Sikkerhetsrådet også forhandlinger om en resolusjon om den humanitære situasjonen i Ukraina.

Les mer om den humanitære situasjonen i Ukraina her.

FN-sambandet: - Russland må trekke tilbake sine tropper umiddelbart

FN-sambandet og de andre landene i Verdensorganisasjonen for FN-samband (WFUNA) er alvorlig bekymret over eskaleringen av konflikten i Ukraina. 

Les saken på fn.no

Aktuelle rapporter og arrangementer

  • 7. mars: ILO lanserer ny rapport om omsorgssektoren: "Care at work: Investing in care leave and services for a more gender-equal world of work". Rapporten gir en oversikt over lovverk og praksis i ulike land. Les mer.
  • 8. mars: Møt FNs høykommissær for flyktninger, Filippo Grandi i panelsamtale om flyktningkonvensjonen og utfordringer verden står overfor i dag. Les mer om PRIO arrangementet og meld deg på her.
  • 8. mars: Hvordan kan klimapolitikk være rettferdig for begge kjønn? Senter for tverrfaglig kjønnsforskning på UiO inviterer til panelsamtale på Litteraturhuset i anledning kvinnedagen. Les mer her.
  • 9. mars: Hvordan vil krigen i Ukraina påvirke den politiske utviklingen i landet og ellers i Europa? Europabevegelsen inviterer til panelsamtale om Russlands invasjon av Ukraina på Litteraturhuset. Les mer her.
  • 10. mars: FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) holder en virtuell pressekonferanse kl. 12:30 fra Genève om den uavhengige granskningskommisjonen om Syria. Les mer.
  • 10. mars: Hva betyr det at Israel kalles en apartheidstat? Tre av de største menneskerettsorganisasjonene har anklaget Israel for å være skyldig i apartheid, og PRIO tar praten om dette på sitt frokostseminar. Les mer og meld deg på her

ILOs globale forum: Bredt samarbeid om å redusere ulikhet

Flere internasjonale aktører ble enige om flere tiltak for å redusere den økende ulikheten i kjølvannet av covid-19 pandemien både i og mellom land.

Les saken på ILO.org

Abonner på nyhetsbrev: