[[suggestion]]
FN-sambandet på Arendalsuka

Arendalsuka er en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Det er arrangementet for deg som vil være med å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer.

FN-sambandet deltar på følgende:

Er Norge fortsatt først og best i FN? Veien videre etter sikkerhetsrådet.

Tid: Tirsdag 16/8 kl. 11:00 - 12:00
Arrangør: Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec)

Om arrangementet

FNs første generalsekretær var norsk. Første kvinnelige sjef for en FN-styrke er norsk. Norge har hatt sete i sikkerhetsrådet fem ganger. Og i mange år har Norge vært den største økonomiske bidragsyteren til FN per innbygger. Vi liker å tenker at Norge er et lite land, men store i FN.

Men hvor står vi nå? Hvor går veien videre etter sikkerhetsrådet? Hvor viktig er FN for Norges makt, innflytelse og image internasjonalt? Og hvor viktig er egentlig Norge for FN?

Norec, Norad og UNDP samler politikere, diplomater og FN-folk fra inn- og utland for å diskutere dette.

FN-sambandet deltar med Gunvor K. Andresen, Regionleder Sør-Vest.

Se mer om arrangementet her

Solidaritetens grenser

Tid: Onsdag 17/8 kl. 14:00 - 15:00
Arrangør: FN-sambandet og ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Om arrangementet

Krigen i Ukraina har ført med seg en debatt om rasisme i møte med flyktningkriser. Er det noe i denne kritikken? Møter vi som land hvite flyktninger på en annen måte enn vi møter fargede flyktninger? Har vi like stort ansvar for flyktninger fra resten av verden, som vi har for flyktningene fra Ukraina? Hvor går solidaritetens grenser? Og hva kan vi gjøre for å utvide vårt lands hjerterom?

Tre medlemmer fra justiskomiteen deler sine politiske synspunkt. Kristina Quintano kommer med rykende ferske inntrykk fra Middelhavet. Sumaya Jirde Ali bidrar med egne dikt, mens Bendik Østbye Johannessen leser utdrag fra boken «Budbringeren fra helvete.»

FN-sambandet deltar med Gunvor K. Andresen, Regionleder Sør-Vest.

Se mer om arrangementet her

FN-rollespill: FNs menneskerettighetsråd 

Tid: Fredag 19/8 kl. 10:00 - 14:00
Arrangør: FN-sambandet

Om arrangementet

I dette rollespillet, som simulerer et møte i FNs menneskerettighetsråd, møtes elever fra ulike skoler i Arendal for å diskutere hvilke tiltak som kan forhindre ekstremisme og radikalisering uten å krenke grunnleggende menneskerettigheter som ytringsfrihet, religionsfrihet og retten til privatliv.

FN-sambandet deltar med Knut Straume, Rådgiver Sør-Vest.

Se mer om arrangementet her

Bærekraftig utvikling i skole og samfunn: Muligheter og utfordringer

Tid: Fredag 19/8 kl. 12:00 - 13:00
Arrangør: Universitetet i Agder (UiA)

Om arrangementet

Bærekraftig utvikling i skolen byr på både muligheter og utfordringer. I dette arrangementet skal forskere og lærere presentere sine erfaringer, hvilke utfordringer som byr seg, og først og fremst hvilke muligheter man har i undervisning for bærekraftig utvikling. Dette blir også en samtale om temaet der publikum har mulighet til å sende inn spørsmål underveis.

FN-sambandet deltar med Stian Olsen, Regionleder Øst.

Se mer om arrangementet her

Abonner på nyhetsbrev: