[[suggestion]]
Folk i alle aldre tar ballen for en bedre verden!

En video på Instagram viser to ungdommer som plukker søppel ved en trafikkert motorvei i Chile. "Vi blir med dere, Marcus og Martinus i kampen for å skape en bedre planet" sier den unge jenta. Ungdommene er en av mange mennesker i verden som er med på kampanjen for å mobilisere til å nå bærekraftsmålene.

TakeTheBall-kampanjen ble lansert i sosiale medier onsdag 11. november.

"Jeg vil arbeide spesielt for rene hav og jenters utdanning", sa statsminister Erna Solberg i en video som raskt spredte seg på sosiale medier. Fotballstjerne Dani Alves, FNs nestleder Amina Mohammed, popduoen Marcus og Martinus, og FN-sambandet i Uganda er blant aktørene som har tatt ballen for en bedre verden.

#TakeTheBall

Skoleklasser i Norge er også engasjerte og forteller på sosiale medier hvordan vi kan oppnå bærekraftsmålene i fellesskap.  – Det er veldig viktig at man har tilgang til toaletter, for mange jenter kan ikke gå på skolen når de har mensen på grunn av skikkelig dårlige sanitetsforhold, sier en elev ved Karlsrud skole og vektlegger av vi bare kan nå bærekraftsmålene dersom vi jobber sammen.

Vil du, din skoleklasse eller bedrift bli med på #TakeTheBall-kampanjen? Del din video på sosiale medier med emneknaggen #TakeTheBall, og fortell hvordan du vil jobbe for å oppnå bærekraftsmålene!

Abonner på nyhetsbrev: