[[suggestion]]
Bildedutstilling - Livet i havet
Bildedutstilling - Livet i havet
One Ocean Expedition/Hanna Thevik
Fag:
Historie, Naturfag, Samfunnsfag/Samfunnskunnskap
Klassetrinn:
8-10 trinn
Tema:
UNESCO

Bakgrunn 

FN mener at bærekraftig bruk av havene i fremtiden må innebære stans av overfiske, hindring av forsøpling og forgiftning, og beskyttelse av sårbare dyr og korallrev. Seilskipet Statsraad Lehmkuhl er en del av FNs tiår for havforskning og skal gjennom forskning og teknologi samle informasjon om hvordan vi mennesker påvirker livet i havet. 

Lærerveiledning

  1. Lærer forteller om One Ocean Expedition – se ressurser under for mer informasjon. Læreren kan ta elevene med ut i nærmiljøet og ta bilder av forsøpling og dokumentere hvordan de løser/jobber med dette problemet i form av bilder som kan bli utstilt på skolen eller i nærmiljøet. Det er naturlig at det er en klasse i ett eller flere fag som jobber med temaet – gjerne samfunnsfag/historie og naturfag. 
  2. Elever tar i løpet av perioden bilder der tema er livet i havet bærekraftsmål 14, som handler om menneskenes påvirkning på livet i havet. Eksempler på dette kan være stans av overfiske, hindring av forsøpling og forgiftning, eller beskyttelse av sårbare dyr og korallrev De skriver et kort avsnitt om seg selv og hvorfor de har valgt dette motivet.  
  3. Klassene skal deretter presentere sitt arbeide foran andre elever, eventuelt foreldre eller i lokalsamfunnet.   
  4. Lærerne deler med oss i UNESCOs skolenettverk prosessen og det endelige produktet via mail til oss i nettverket (se nederst på siden for kontaktinfo.) slik at vi kan videreformidle dette til andre aktører, slik som UNESCOs skolenettverk, FN-sambandet, OOEs nettsider/facebook og evt media.  

 

Ressurser

FNs bærekraftsmål

One Ocean Expeditions hjemmeside

One Ocean Expeditions Youtubeside

Kontaktinformasjon 

Vil din skole få kontakt med en skole i et annet land i verden? Bli UNESCO-skole! Les om UNESCO og medlemsskoleordninga her.

Har du spørsmål? Ta kontakt gjerne også kontakt med nasjonal koordinator, Gunvor Andresen på sor@fn.no.

Stikkord

  • bærekraftig utvikling
  • havet
  • One Ocean Expedition
  • UNESCO

For spørsmål om bildedutstilling - livet i havet, ta kontakt med

Gunvor K. Andresen

Gunvor K. Andresen

Regionleder Sør-vest +47 404 12 224
Siri Nikolaisen

Siri Nikolaisen

Rådgiver +47 992 37 491

Abonner på nyhetsbrev: