— Det er viktigere enn noen gang at FN og Sikkerhetsrådet kan jobbe effektivt og egnet for formålet til organisasjonen slik at vi er i stand til å levere på best mulig måte til de vi jobber for, sa Bozkir i et møte FNs generalforsamling forrige uke.

Bozkir sa at reform av Sikkerhetsrådet kan forbedre rådets legitimitet og iverksettelse av vedtak dersom det blir mer representativt, effektivt, transparent og ansvarliggjort ifølge UN News.

Reform av FNs sikkerhetsråd er ikke noe nytt tema på FNs generalforsamlings agenda. Fem områder for reform er oppe til diskusjon; vetoretten, regional representasjon, arbeidsmetoder og størrelsen på et utvidet Sikkerhetsråd og forholdet mellom rådet og generalforsamlingen ifølge beslutning 62/557 fra Generalforsamlingens 62. sesjon. Bozkir refererte til disse områdene i sitt innlegg og understreket at et tema som må diskuteres blant medlemslandene er hvordan Sikkerhetsrådet kan bli mer demokratisk.

Flere av FNs medlemsland har også omtalt og støttet reform av Sikkerhetsrådet de siste dagene, blant annet Kina, Kuwait og de arabiske landene og India.