Underernært befolkning
Andelen av befolkningen som er underernært.
Underernæringprosent (2017)
Underernæring2017
Land | prosent (2017) |
---|---|
Den sentralafrikanske republikk | 59.6 |
Zimbabwe | 51.3 |
Haiti | 49.3 |
Nord-Korea | 47.8 |
Zambia | 46.7 |
Madagaskar | 44.4 |
Uganda | 41.0 |
Kongo, Republikken | 40.3 |
Jemen | 38.9 |
Tsjad | 37.5 |
Liberia | 37.2 |
Rwanda | 36.8 |
Tanzania | 30.7 |
Afghanistan | 29.8 |
Kenya | 29.4 |
Irak | 29.0 |
Guinea-Bissau | 28.0 |
Mosambik | 27.9 |
Namibia | 27.3 |
Botswana | 26.4 |
Sierra Leone | 25.6 |
Angola | 25.0 |
Øst-Timor | 24.9 |
Venezuela | 21.2 |
eSwatini | 20.6 |
Etiopia | 20.6 |
Pakistan | 20.3 |
Sudan | 20.1 |
Burkina Faso | 20.0 |
Elfenbenskysten | 19.0 |
Djibouti | 18.9 |
Malawi | 17.5 |
Bolivia | 17.1 |
Nicaragua | 17.0 |
Laos | 16.5 |
Niger | 16.5 |
Guinea | 16.5 |
Kambodsja | 16.4 |
Togo | 16.1 |
Guatemala | 15.2 |
Bangladesh | 14.7 |
India | 14.5 |
Barbados | 14.5 |
Nigeria | 13.4 |
Mongolia | 13.4 |
Filippinene | 13.3 |
Lesotho | 13.1 |
Honduras | 12.9 |
Kapp Verde | 12.6 |
Jordan | 12.2 |
Senegal | 11.3 |
Libanon | 11.0 |
Paraguay | 10.7 |
Myanmar (Burma) | 10.6 |
Gabon | 10.5 |
Mauritania | 10.4 |
Maldivene | 10.3 |
Gambia | 10.2 |
Benin | 10.1 |
Panama | 10.0 |
Kamerun | 9.9 |
Peru | 9.7 |
Den dominikanske republikk | 9.5 |
Vietnam | 9.3 |
Sri Lanka | 9.0 |
El Salvador | 9.0 |
Salomonøyene | 8.9 |
Nepal | 8.7 |
Surinam | 8.5 |
Kina | 8.5 |
Indonesia | 8.3 |
Guyana | 8.1 |
Jamaica | 8.0 |
Ecuador | 7.9 |
Georgia | 7.9 |
Thailand | 7.8 |
Belize | 7.5 |
Vanuatu | 7.2 |
Saudi-Arabia | 7.1 |
Kirgisistan | 7.1 |
São Tomé og Príncipe | 7.0 |
Oman | 6.8 |
Mauritius | 6.5 |
Usbekistan | 6.3 |
Mali | 6.3 |
Sør-Afrika | 6.2 |
Albania | 6.2 |
Dominica | 6.2 |
Serbia | 5.7 |
Saint Vincent og Grenadinene | 5.7 |
Kypros | 5.6 |
Ghana | 5.5 |
Trinidad og Tobago | 5.5 |
Turkmenistan | 5.4 |
Iran | 4.9 |
Colombia | 4.8 |
Costa Rica | 4.8 |
Argentina | 4.6 |
Egypt | 4.5 |
Armenia | 4.3 |
Tunisia | 4.3 |
Algerie | 3.9 |
Fiji | 3.7 |
Bulgaria | 3.6 |
Mexico | 3.6 |
Ukraina | 3.5 |
Marokko | 3.4 |
Slovakia | 3.4 |
Brunei | 3.2 |
Nord-Makedonia | 3.2 |
Estland | 2.9 |
Kuwait | 2.8 |
Chile | 2.7 |
Kiribati | 2.7 |
Samoa | 2.7 |
De forente arabiske emirater | 2.6 |
Malaysia | 2.5 |
Tuvalu | 0.0 |
Sverige | 0.0 |
Somalia | 0.0 |
Spania | 0.0 |
Sør-Sudan | 0.0 |
Cookøyene | 0.0 |
Niue | 0.0 |
Vatikanstaten | 0.0 |
Storbritannia | 0.0 |
Montenegro | 0.0 |
Vest-Sahara | 0.0 |
Palestina | 0.0 |
Eritrea | 0.0 |
Sveits | 0.0 |
Bahamas | 0.0 |
Tsjekkia | 0.0 |
Syria | 0.0 |
USA | 0.0 |
Sør-Korea | 0.0 |
Tadsjikistan | 0.0 |
Australia | 0.0 |
Østerrike | 0.0 |
Andorra | 0.0 |
Antigua og Barbuda | 0.0 |
Tonga | 0.0 |
Uruguay | 0.0 |
Ungarn | 0.0 |
Tyskland | 0.0 |
Tyrkia | 0.0 |
Slovenia | 0.0 |
Island | 0.0 |
Singapore | 0.0 |
Canada | 0.0 |
Mikronesia | 0.0 |
Marshalløyene | 0.0 |
Malta | 0.0 |
Hellas | 0.0 |
Burundi | 0.0 |
Luxembourg | 0.0 |
Litauen | 0.0 |
Liechtenstein | 0.0 |
Libya | 0.0 |
Hviterussland | 0.0 |
Monaco | 0.0 |
Latvia | 0.0 |
Kroatia | 0.0 |
Kongo, Den demokratiske republikken | 0.0 |
Komorene | 0.0 |
Kasakhstan | 0.0 |
Danmark | 0.0 |
Cuba | 0.0 |
Irland | 0.0 |
Japan | 0.0 |
Italia | 0.0 |
Moldova | 0.0 |
Brasil | 0.0 |
Bahrain | 0.0 |
Portugal | 0.0 |
Seychellene | 0.0 |
Finland | 0.0 |
San Marino | 0.0 |
Saint Lucia | 0.0 |
Saint Kitts og Nevis | 0.0 |
Aserbajdsjan | 0.0 |
Russland | 0.0 |
Israel | 0.0 |
Qatar | 0.0 |
Polen | 0.0 |
Nauru | 0.0 |
Frankrike | 0.0 |
Papua Ny-Guinea | 0.0 |
Palau | 0.0 |
Norge | 0.0 |
Grenada | 0.0 |
Ekvatorial-Guinea | 0.0 |
Bhutan | 0.0 |
Bosnia-Hercegovina | 0.0 |
New Zealand | 0.0 |
Nederland | 0.0 |
Romania | 0.0 |
Underernæring2017
prosent
Forklaring
Det er vanskelig å måle hvor mye hver enkelt spiser eller trenger av mat. For å komme frem til en gjennomsnittsverdi er derfor statistikken satt sammen av tre forskjellige kjennetegn: tilgang på mat, hvor mye hver enkelt trenger, og hvor mye hver enkelt faktisk får i seg av mat.
Underernæring måles av FNs organisasjon for mat og landbruk, FAO.
Indikator en del av FNs bærekraftsmål delmål 2.1.1 som handler om å utrydde sult og sikre alle mennesker tilstrekkelig mat.

Utrydde sult
Mål nummer 2 handler om å utrydde sult, oppnå matsikkerhet og bedre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk.
Målet har 8 delmål og 13 indikatorer som blant annet måler om vi klarer å utrydde sult og feilernæring, om vi kan doble produktiviteten og inntektene til småskalaprodusenter i landbruket, og å sikre bærekraftige systemer for matproduksjon.
Det er også en målsetting å styrke evnen til tilpasning til klimaendringer, ekstremvær, tørke, oversvømmelser og andre katastrofer, og opprettholde det genetiske mangfoldet av frø, planter og husdyr.