[[suggestion]]
40 millioner offer for slaveri – 152 millioner i barnearbeid

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.To nye ILO-rapporter viser at over 40 millioner mennesker i 2016 var offer for moderne former for slaveri, og 152 millioner barn offer for barnearbeid. Rapportene ble lagt frem for FNs generalforsamling den 19. september.

Moderne slaveri er en fellesbetegnelse for tvangsarbeid, gjeldsslaveri, menneskehandel, tvangsekteskap og andre former for slaveri. ILO-rapporten Global Estimates of Modern Slavery fokuserer på tvangsarbeid og tvangsekteskap, og viser at henholdsvis 24,9 og 15,4 millioner mennesker er offer for disse formene for moderne slaveri.

— Budskapet ILO formidler i dag i samarbeid med våre partnere i Allianse 8.7 er krystallklart: Verden vil ikke være i stand til å nå bærekraftsmålene om vi ikke dramatisk øker vår innsats mot moderne slaveri, sa Guy Ryder, generaldirektør i Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) i forbindelse med lanseringen av rapporten.

Hvem er Allianse 8.7?

Det er Allianse 8.7 som står bak rapportene om moderne slaveri og barnearbeid. Allianse 8.7 består av ILO, Walk Free Foundation og FNs migrasjonsorganisasjon (IOM), men også av andre partnere som samarbeider om å nå delmål 8.7 i FNs bærekraftsmål.

Delmål 8.7 sier følgende: «Treffe umiddelbare og effektive tiltak for å avskaffe tvangsarbeid, få slutt på moderne slaveri og menneskehandel og sikre at de verste formene for barnearbeid forbys og avskaffes, herunder rekruttering og bruk av barnesoldater, samt avskaffe alle former for barnearbeid innen 2025.»

Les mer om FNs bærekraftsmål nummer 8: Anstendig arbeid og økonomisk vekst

Nesten hvert tiende barn i verden er offer for barnearbeid

Siden år 2000 har vi beveget oss i riktig retning. I perioden 2000-2016 sank antallet barnearbeidere med 94 millioner. Men tempoet på reduksjonen av barnearbeid må kraftig opp hvis vi skal nå FNs bærekraftsmål på dette området, konkluderer ILO-rapporten om barnearbeid, Global Estimates of Child Labour.

Den mest kritiske gruppen, og den som trenger et spesielt fokus fremover, er de som både er offer for barnearbeid og tvangsarbeid samtidig. I denne gruppen finner vi 4,3 millioner barn, hvorav én million av disse også er sexarbeidere.

Ressurser

Les rapportene her:

Abonner på nyhetsbrev: