[[suggestion]]
DENNE UKA I FN: FNs generalsekretær forsvarte FNs tilstedeværelse på OL i Beijing

FNs sikkerhetsråd

Russland har presidentskapet i Sikkerhetsrådet i februar

Uka i Sikkerhetsrådet

Uka starter med en debatt om sanksjoner og de utilsiktede humanitære konsekvensene av sanksjoner denne mandagen. På onsdag blir det orientering og konsultasjoner om terrorhandlinger og trusler mot internasjonal fred- og sikkerhet. Torsdag skal Sikkerhetsrådet fornye mandatet til ekspertpanelet som assisterer sanksjonskomiteen for Sudan.

FNs nødhjelpssjef kritiserer vetomaktene for ansettelser i toppjobber

FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths kritiserer Sikkerhetsrådets fem faste medlemmer for å fordele FNs toppjobber seg imellom.

Les saken i Bistandsaktuelt

Norges presidentskap: Full uttelling for Støre

Talibans Oslo-besøk ga Jonas Gahr Støre et ekstra løft i New York, skriver Tove Gravdal.

Les saken i Bistandsaktuelt

FNs generalsekretær forsvarte FNs tilstedeværelse på OL i Beijing

Flere land boikottet OL-åpningen grunnet menneskerettssituasjonen, men FNs generalsekretær António Guterres forsvarte FNs tilstedeværelse på arrangementet.

Les saken på fn.no

Aktuelle rapporter og arrangementer

  • 30 prosent av sykehus og helsesentre er ikke i stand til å håndtere de ekstra mengdene med avfall fra covid-19 pandemien. Verdens helseorganisasjon advarer om at verden må iverksette umiddelbare tiltak for bedre avfallshåndteringen. Les rapporten her.
  • 9. februar: Bergen SDG konferanse åpner, og FN-sambandet arrangerer workshop om hvordan man undervise om Bærekraftsmålene for å engasjere barn og unge. Les mer og meld deg på her
  • SDG-konferansen i Bergen: På konferansen lanseres rapporten "Knowledge-driven actions: Transforming higher education for global sustainability” av UNESCO i samarbeid med Universitetet i Bergen. Rapporten etterlyser en mer bærekraftig kurs for verden gjennom radikale endringer i nåværende utviklingsparadigmer. Les mer om konferansen og programmet her.
  • 15. februar: Hvilke sikkerhetstrusler og utfordringer oppstår når mennesker forstyrrer den økologiske balansen og klimaet? SIPRI inviterer til webinar for å diskutere sikkerhet i vår tid.
  • 17. februar: Statskuppet i Burkina Faso og urolighetene i Mali er bare to av utfordringene i Sahel regionen. NUPI arrangerer et webinar som hjelper deg å forstå konfliktene i regionen bedre.
  • 17. februar: Bli med på fakta-pub i regi av Nobels Fredssenter og lær mer om hvordan man kan skille falske nyheter fra de ekte. Meld deg på her.

Allmenngjort minstelønn virker etter hensikten

Lov om allmenngjøring av tariffavtaler skal sikre at alle arbeidstakere får tariffestet minstelønn, også de som ikke er bundet av en avtale, som for eksempel utenlandske arbeidere. Tre forskere fra Samfunnsøkonomisk analyse har evaluert ordningen i en egen rapport, og mener den fungerer godt.

Les kronikken til forskerne på Fri Fagbevegelse

Les rapporten her

Lærerne må få mer bærekraftskompetanse

Når bærekraftig utvikling har fått en så sentral plass i skolens læreplaner, burde det være en selvfølge at også lærerutdanningen og etterutdanningen rustes opp til å møte det nye tverrfaglige temaet.

Les saken i Vårt Land 

— Myndighetene må bidra mer til å fremme bærekraftige løsninger 

FN-sambandet reagerer på funnene i Riksrevisjonens rapport om grønne offentlige anskaffelser.

Les saken på NTB

Abonner på nyhetsbrev: