[[suggestion]]
DENNE UKA I FN: Generalforsamlingen diskuterer vetoretten, FNs generalsekretær besøker Moskva

FNs sikkerhetsråd 

Storbritannia har presidentskapet i Sikkerhetsrådet i april.

Uka i Sikkerhetsrådet

 • Mandag møtes Sikkerhetsrådet for den kvartalsvise debatten om Midtøsten og Palestina.
 • Tirsdag er den politiske og humanitære situasjonen i Syria er tema.
 • Onsdag diskuterer Sikkerhetsrådet implementeringen av rammeverket for fred, sikkerhet og samarbeid i Den demokratiske republikken Kongo og De store sjøer. Albania og Frankrike arrangerer også et uformelt arria-møte om Ukraina denne dagen.
 • Torsdag skal Sikkerhetsrådet stemme over en resolusjon som fornyer mandatet til FNs fredsbevarende styrke i Libya, og vil få en orientering fra aktor i den internasjonale straffedomstolen (ICC) om sakene i Libya.
 • Fredag er Syria og kjemiske våpen tema.

FN-reform: FNs medlemsland diskuterer vetoretten

Liechtenstein arrangerte forrige uke et møte om bruken av vetoretten i Sikkerhetsrådet, og et forslag om at Generalforsamlingen må møtes dersom det legges ned veto i Sikkerhetsrådet. Tirsdag denne uken skal FNs generalforsamling stemme over forslaget. 

Les saken på fn.no

Aktuelle rapporter og arrangementer

 • Ifølge en ny FN-rapport om Ukraina-krigens påvirkning på mat, energi og finanssystemer i verden, er mer enn 70 prosent av afrikanske land i faresonen for å bli rammet økonomisk av krigen i Ukraina. Les rapporten her.
 • 25. - 28. april: ECOSOC Forum for Financing for Development. Norge er medarrangør på to mindre arrangementer i forbindelse med forumet. Les mer her.
 • 26. april: FNs generalsekretær António Guterres reiser til Moskva for møter med President Vladimir Putin og utenriksminister Sergei Lavrov om å få en slutt på krigen i Ukraina, ifølge FN. Ifølge Washington Post skal Guterres møte den ukrainske presidenten Volodomyr Zelenskij i Kyiv torsdag. 
 • 27. april: Forum for utvikling og miljø (ForUM) inviterer til utviklingspolitisk spørretime med utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim på Litteraturhuset. Bærekraftig utvikling er tema for dagen. Les mer her.
 • 27. april: Hvordan ser NATOs fremtid ut, og hvordan påvirker Ukraina-krigen organisasjonens retning? Forsvarets høyskole inviterer til halvdagskonferanse på Litteraturhuset. Les mer her.
 • 28. april: UNICEF inviterer til frokostmøte på Litteraturhuset om vaksineskepsis, falske nyheter og hvordan dette påvirker verdens helse, i forbindelse med Verdens vaksinasjonsuke. Les mer her.
 • Verdens vaksinasjonsuke er nå i gang. Temaet for 2022 er et langt liv for alle. Målet er å forene folk rundt ideen om at vaksiner gjør det mulig for oss å følge drømmer, beskytte de vi er glade i og leve et langt, sunt liv. 

Verdensdagen for sikkerhet og helse på arbeidsplassen

Psykiske vansker, muskel- og skjelettplager er blant hovedårsakene til langtidssykefravær i Norge. Torsdag 28. april markerer arbeidslivsorganisasjoner Verdensdagen for sikkerhet og helse på arbeidsplassen.

Les saken på fn.no

 

Abonner på nyhetsbrev: