Sikkerhetsrådet

Norge har presidentskapet i Sikkerhetsrådet i januar.

Uka i Sikkerhetsrådet

Denne uken arrangerer Norge to av sine signaturarrangementer under presidentskapet. Tirsdag leder utenriksminister Anniken Huitfeldt en åpen debatt om kvinner, fred og sikkerhet. Onsdag leder utenriksministeren en åpen debatt om konflikten mellom Israel og Palestina. I begynnelsen av uken vil medlemslandene diskutere FNs fredsbevarende styrke på Kypros (UNFICYP), samt Sudan og Den internasjonale straffedomstolen. Uken avsluttes med orientering og konsultasjoner om landsituasjonen i Colombia fredag.

Norsk presidentskap: Dette skjer i Sikkerhetsrådet denne måneden

Fredsprosessen i Midtøsten, beskyttelse av sivile samt kvinner, fred og sikkerhet er temaer Norge prioriterer under sitt presidentskap i Sikkerhetsrådet. I januar fikk også Sikkerhetsrådet fem nye valgte medlemmer som kan påvirke dynamikken i rådet.

Les saken på fn.no

Krisetung måned i FNs sikkerhetsråd

Norge har litt av en bukett konflikter å håndtere som president i FNs sikkerhetsråd. Men gjør Norge noen forskjell? Tja. Noen må ta drittjobbene, skriver Tove Gravdal.

Les hennes analyse i Bistandsaktuelt

Ti konflikter du bør følge i 2022

Ti konflikter du bør følge i 2022
På fn.no kan du lese om de ti konfliktene i verden som antas å bli de mest aktuelle i 2022.
Les artikkelen her.

De ti konfliktene er:
1. Ukraina
2. Etiopia
3. Afghanistan
4. USA og Kina
5. Iran mot USA og Israel
6. Jemen
7. Israel-Palestina
8. Haiti
9. Myanmar
10. Militante islamister i Afrika

Aktuelle rapporter og arrangementer

Ny ILO-rapport tar temperaturen på trender i arbeidslivet

I dag kommer ILOs ferske rapport om trender i arbeidslivet (WESO trends) i 2022, og effektene av covid-19-pandemien. Rapporten blir tilgjengelig i dag klokken 12:00 norsk tid. Den dekker omfanget og konsekvensene av pandemien, og analyserer globale trender, regionale forskjeller og konsekvenser på tvers av økonomisk sektor og arbeidslivssektorer.

Du finner lenke til rapporten her når den blir tilgjengelig.