[[suggestion]]
Denne uka i FN - Siste dag i FNs høynivåuke

FNs sikkerhetsråd

Irland har presidentskapet i FNs sikkerhetsråd i september.

Mandag: Orientering om Prøvestansavtalen (CTBT) for å markere 25-års jubileet for at avtalen åpnet for signering. Irlands utenriksminister leder møtet.

Tirsdag: Åpen orientering og lukkede konsultasjoner om den politiske utviklingen i Syria. Spesialutsending Geir O. Pedersen orienterer Sikkerhetsrådet. Denne dagen er det også en orientering om Somalia om temaet kvinner, fred og sikkerhet der FNs visegeneralsekretær Amina Mohammed, som nylig besøkte landet, vil orientere Sikkerhetsrådet. 

Onsdag: Sikkerhetsrådet samles for sitt månedlige møte om Midtøsten. Spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, Tor Wennesland, vil orientere Sikkerhetsrådet. Medlemslandene skal også stemme over et utkast til en resolusjon om Libya og inngripen overfor båter som mistenkes for migrantsmugling. 

Fredag: Kenya overtar presidentskapet i FNs sikkerhetsråd og presenterer agendaen for Sikkerhetsrådets arbeid i oktober.

Bakgrunnsinformasjon om temaene Sikkerhetsrådet behandler i september finner du her.

Under Sikkerhetsrådets åpne debatt om klima og sikkerhet advarte FNs generalsekretær medlemslandene om at tiden er i ferd med å renne ut når det gjelder å avverge de verste konsekvensene av klimaendringene. Les hele saken på UN News.

UNGA: Siste dag i "Høynivåuken" - arbeidet i FNs 76. generalforsamling fortsetter

Høynivåuken avsluttes formelt i dag, nå fortsetter arbeidet i FNs 76. generalforsamling (UNGA. Norge deltar på flere møter i UNGA denne uken. Utviklingsminister Dag Inge Ulstein deltar på møter om jenters utdanning, utviklingsfinansiering og en digital tiårsmarkering om ikke-smittsomme sykdommer. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar på et møte om Sudan. 

Les saken på fn.no.

Aktuelle rapporter og arrangementer

Høyere utdanningsnivå ga ikke bedre jobber

De siste årene har utdanningsnivået globalt økt betraktelig. Men høyere utdanningsnivå, særlig blant kvinner og jenter, har ikke ført til tilsvarende bedre jobber for mange.

Les saken på fn.no

Abonner på nyhetsbrev: