[[suggestion]]
Denne uka i FN: Slik vil USA-valget påvirke FN

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.Slik vil USA-valget påvirke FN

Om en drøy uke skal USA velge om det er Donald Trump som får fortsette eller om det er Joe Biden blir landets nye president. Utfallet av valget vil få stor betydning for FN.

FN-rapportør krever at Israel frigjør sultestreikeren Maher Al-Akhra

FNs spesialrapportør, Michael Lynk, kritiserer Israel for å holde palestinere i administrativ forvaring, der folk blir satt i fengsel på ubestemt tid uten en rettsak, noen ganger i flere år. Israel holder Maher Al-Akhra i forvaring med beskyldning om at han er medlem av Islamsk Jihad, noe han selv benekter. Han har sultestreiket i protest siden arrestasjonen i juli.

Ti glemte kriser som trenger din oppmerksomhet

FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) har laget en oversikt over de ti mest oversette krisene som trenger ekstra oppmerksomhet. Det handler om vold, sult og dødelige sykdommer, i tillegg til koronapandemien.

– Ta en tenkepause før du deler

FN har lansert en ny global nettkampanje som oppfordrer til en «#PledgetoPause» – en tenkepause før man deler informasjon på nettet.

Kronikk: Samarbeid mellom land er viktigere enn noensinne

Etter flere tiår med fremgang, øker nå sult, fattigdom og ulikhet i verden igjen, skriver representanter fra syv FN-relaterte organisasjoner i Norge i forbindelse med FNs 75-årsjubileum.

IOM og ILO inngår avtale for å styrke samarbeidet om migrasjon

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) og den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) undertegnet fredag 23. oktober en avtale om å utvikle et felles rammeverk for å øke fordelene ved migrasjon.

Abonner på nyhetsbrev: