[[suggestion]]
Denne uka i FN: Trump i FN, hva han kan komme til å si

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.Trump i FN: Hva han kan komme til å si  

Donald Trump vil være en av de første talerne når FNs generaldebatt åpner i år. Med en stadig skiftende verdensorden og et land som er hardt rammet av koronakrisen, finnes det flere muligheter for hva Trump kommer til å ta opp i FN. 

Les hele saken

Kvinnelige statsledere står ikke øverst på talerlista under årets generaldebatt

Slovakias president, Čaputová blir den første kvinnelige taleren under FNs årlige generaldebatt. Da vil 52 mannlige representanter ha talt før henne. FNs generalsekretær holder fast at rekkefølgen på talere er basert på et «førstemann til mølla» prinsipp. Norges statsminister, Erna Solberg vil tale i FNs generaldebatt lørdag 26. september.

Les hele saken

Rapport om menneskerettighetsbrudd i Venezuela 

I rapporten fra 15.september skrives det om systematisk bruk av vold og terror rettet mot både politisk opposisjon og sivilbefolkningen i landet.

Les hele saken

Ugandas bortgjemte barn

I Uganda blir svært mange barn med nedsatt funksjonsevne skjult innendørs med få muligheter for spesialisert omsorg. Dette er et klart brudd på menneskerettighetene til barna, mener Atlas-alliansen i Norge. 

Les hele saken

Ny FN-rapport om verdens biomangfold

Ingen av de såkalte Aichi-målene fra 2010 om å beskytte verdens økosystemer ble nådd. 

15. september kom rapporten Global Biodiversity Outlook 5.  Det er den siste rapporten i arbeidet som er knyttet til det FN bestemte skulle være «tiåret for biomangfold».  

Les hele saken

Ny ILO-analyse av koronakonsekvenser for arbeidsinntekt og arbeidsledighet 

Blir konsekvensene av koronapandemien like voldsomme og ødeleggende for internasjonalt arbeidsliv som tidligere spådd? Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) publiserer den sjette utgaven av Monitor-rapporten sin onsdag denne uken. Rapporten vil inneholde estimater og analyser av tapt arbeidsinntekt, arbeidsledighetstall og effekter av finansielle tiltakspakker verden over. 

Les mer om det som kommer

Stikkord

  • Aichi-målene
  • FNs generaldebatt
  • Global Biodiversity Outlook 5
  • ILO
  • Menneskerettighetsbrudd i Venezuela
  • Tiåret for biomangfold
  • Uganda
  • Verdens biomangfold
  • Zuzana Čaputová

Abonner på nyhetsbrev: