I en felles uttalelse ber undertegnede FN-forbund om at krigen i Ukraina avsluttes øyeblikkelig. FN-forbundene fordømmer de voldelige og uberettigede handlingene, og krever i fellesskap at Russland trekker seg helt ut av Ukraina. FN-sambandet er medunderskriver på uttalelsen.

Brudd på FN-pakten

Gjennom årene har prinsippene nedfelt i FN-pakten lagt grunnlaget for internasjonale relasjoner. Den russiske føderasjonens brudd med prinsippene, har rystet tilliten til en fredelig sameksistens mellom nasjoner, og forårsaket store lidelser i Ukraina.

Undertegnede FN-forbund støtter derfor innsatsen til FN og andre organisasjoner, som med utgangspunkt i de humanitære prinsippene, yter nødhjelp til menneskene i Ukraina og de som har flyktet fra landet. FN-forbundene ber alle involverte parter om å respektere internasjonal humanitær rett.

I den felles uttalelsen oppfordres den russiske føderasjonen til å umiddelbart stanse sine militære angrep, og trekke seg tilbake fra de okkuperte områdene. I tillegg bes det om etterforskning og rettsforfølgelse av brudd på folkeretten.

Les hele uttalelsen her

Medunderskrivende:


UNA Belgium

UNA of Bulgaria

UNA of Cyprus

UNA Denmark

UNA Germany

UNA Iceland

UNA Netherlands

UNA Norway

UNA Poland

UNA Slovenia

UNA South Sudan

UNA Spain

UNA Switzerland