Kunne du tenkt deg en uke i New York for å dypdykke i FN-kunnskap? Det er nettopp det de femten nøye utvalgte lærerne skal gjøre fra 20.-24. mars. Lærerne kommer fra åtte FN-skoler over hele landet. Reisen vil gi dem en unik mulighet til å tilegne seg FN-kunnskap og -inspirasjon til undervisningen.

— Vi håper denne studiereisen kan være en inspirasjon for lærere til å ta med FN-kunnskapen inn i skoletimen og vekke politisk og global interesse blant de unge, sier Catharina Bu, generalsekretær i FN-sambandet.

Lærerik uke

FN-sambandets studiereise arrangeres i samarbeid med den norske FN-delegasjonen i New York. FN-delegasjonen har laget et innholdsrikt program for deltagerne. I løpet av uka studieturen varer, vil lærerne få kunnskap og forståelse om FNs arbeid og internasjonale spørsmål. De får også et helt spesielt innblikk i hvordan Norge jobber i FNs ulike fora. Det blir omvisning i FN-bygget og de får observere møter i Sikkerhetsrådet og i Generalforsamlingen.

— Denne turen skal bli en tur som skal komme elevene til gode, sier en av lærerne som er med på turen, Idar Ree, ved Sandnes videregående skole, ifølge Sandnesposten.

— Det er jo klart at det noen ganger kan være en prøvelse å stå i klasserommet og formidle stoff man bare har lest om. Slike turer gjør at man kan komme inn i klasserommet med en ny glød, det viktigste for meg er at jeg nå kan reflektere mer rundt FN og kan dele erfaringene jeg får på en helt annen måte, sier Ree til avisen.

Inspirasjon til undervisningen

Dette er første gang siden før pandemien FN-sambandet arrangerer denne reisen.

Catharina Bu
Catharina Bu, generalsekretær i FN-sambandet. Foto: Magent Fotobyrå.

— Vi har ventet på å kunne arrangere en ny studietur til New York. Tidligere erfaringer viser at lærere som deltar på denne turen får en ny og forsterket respekt for arbeidet FN gjør. De kan bruke kunnskapen de har fått om FN på en ny og forsterket måte i sin undervisning. Deres engasjement smitter over på elevene i klasserommet, sier Catharina Bu.

Studiereisen er forbeholdt FN-sambandets medlemsskoler. Alle skoler i Norge kan blir medlem i dette nettverket.