[[suggestion]]
Norges største digitale feiring av FNs 75-årsjubileum

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.— Det er veldig engasjerende å se at så mange ungdommer ønsker å markere FN-dagen selv om vi ikke kan møtes fysisk, sier FN-sambandets generalsekretær Anne Cathrine da Silva.

FN-sambandet har invitert alle skoler fra 5. klasse på barneskolen til siste året på videregående skole til å delta på digitale feiringer av FN-dagen. Feiringen vil foregå på Zoom-plattformen, hvor svært mange elever allerede er påmeldt. FN-kunnskapen til elevene vil bli satt på prøve gjennom quiz-plattformen, Kahoot som vil bli ledet av programleder Markus Bailey, blant annet kjent fra NRK Super. 

— Dagens unge vil være nøkkelen for å sikre en bærekraftig og rettferdig verden i fremtiden. Nettopp derfor er det viktig å engasjere de unge i verdens utvikling og spørsmål som i aller høyeste grad angår dem, sier da Silva. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg vil også delta på to av sendingene og ha mulighet til å snakke med engasjert ungdom fra hele landet.   

Stikkord

  • FN-dagen
  • FN-sambandet
  • FN75

Abonner på nyhetsbrev: