[[suggestion]]
Ny generalsekretær i FN-sambandet

Catharina Bu (38) kommer fra stillingen som rådgiver i tankesmien Agenda, der hun har hatt særlig fokus på utviklingspolitikk, bistand og global ulikhet. 

- Jeg gleder meg til å ta fatt på viktige oppgaver i en tid der internasjonalt samarbeid og FNs rolle er mer avgjørende enn på lenge. Sammen med et fantastisk lag av medarbeidere og medlemsorganisasjoner, ser jeg fram til å sette fred og sikkerhet, menneskerettigheter og bærekraftig utvikling høyere på agendaen blant barn og unge, og i den norske offentligheten, sier Catharina Bu.  

Styreleder i FN-sambandet, Anne-Cecilie Kaltenborn, er fornøyd med ansettelsen og mener Bu har de beste forutsetninger for å lede, utvikle og løfte FN-sambandets arbeid i årene som kommer.  

- Bu har dybdeforståelse av FN og internasjonale spørsmål, og har et hjerte for god kommunikasjon. Dette er nøkkelegenskaper for å forstå hva som skal til for å oppfylle FN-sambandets mandat i Norge, sier Kaltenborn, som til daglig har sitt virke som administrerende direktør i NHO Service og Handel.  

Catharina Bu har variert erfaring fra ulike organisasjoner, og har blant annet jobbet i Redd Barna og Diabetesforbundet. Hun har en mastergrad i utviklingsstudier fra SOAS i London.  

Bu tar over jobben som generalsekretær etter Anne Cathrine da Silva. Ellen Sporstøl vil være interim generalsekretær i FN-sambandet inntil Bu er på plass i september. 

Stikkord

  • fn-sambandet
  • generalsekretær

Abonner på nyhetsbrev: