[[suggestion]]
Pakistan-flommen: ILO trapper opp støtte

Den katastrofale flommen i Pakistan har tatt tusenvis av liv og ødelagt millioner av hjem.

Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) har nå sluttet seg til støtten fra FN, Verdensbanken og EU, for å vurdere jobbtap og innvirkningen på menneskers levebrød.

ILO har funnet ut hvor støtte trenges mest, og prosjekter for rask infrastrukturgjenoppbygging vil bli rullet ut. Slike programmer kan midlertidig stabilisere folks inntekter etter en katastrofe eller en krise. Dette støtter også sosialt samhold og motstandskraft i samfunnet.

Under sitt besøk tidligere i september sa FNs generalsekretær at han har aldri sett et lignende «klimablodbad». Rabia Razzaque, ILOs seniorprogramrådgiver i Islamabad, fremhevet hvor viktig sysselsetting og levebrød vil være for landets gjenoppbygging og fremtid i sitt møte med Guterres 9. september.

ILO hjelper Pakistans regjering, arbeidere og arbeidsgivere med å mobilisere beredskapstjenester og aktiviteter rundt mikro- og småbedrifter – for å kanalisere penger tilbake inn i lokalsamfunn, minske risiko og støtte motstandskraft.

ILO er opptatt av å få folk tilbake i jobb så snart som mulig etter katastrofer. De fremmer fred og motstandskraft gjennom menneskesentrerte tilnærminger, inkludert infrastrukturrehabilitering som er klimatilpasset, beredskapstjenester og bedrifts- og kompetanseutvikling. Andre ILO prioriteringer inkluderer styrking av sosiale beskyttelsessystemer og å sikre at all rehabiliteringsinnsats respekterer grunnleggende arbeidsprinsipper og rettigheter.

Stikkord

  • Flom
  • ILO
  • Klimaendring
  • Krise
  • Pakistan

Abonner på nyhetsbrev: