[[suggestion]]
Syria: FN-sjefen ønsker gjenåpningen av livreddende korridor velkommen

FNs generalsekretær António Guterres ønsket gjenopptakelsen av forsendelser velkommen etter at enighet var oppnådd med den syriske regjeringen. Dette melder UN News.

Bab al-Hawa-overgangen stengte i juli, etter at Sikkerhetsrådet ikke klarte å oppnå konsensus om to konkurrerende resolusjoner som ville ha fornyet hovedkorridoren.

Rundt fire millioner syrere i den siste opprørskontrollerte nordvestlige enklaven er avhengige av nødhjelp, som ble etablert i 2014 gjennom godkjenning fra Sikkerhetsrådet.

«Sentralt» for FNs bistandsinnsats

— Selv om våre humanitære operasjoner har fortsatt å hjelpe millioner av mennesker i nød i Nordvest-Syria, har Bab al-Hawa-overgangen lenge vært sentral i FNs innsats for å levere hjelp i Nordvest-Syria, sa Guterres.

Bab al-Hawa-grenseovergangen vil være tilgjengelig de neste seks månedene, ifølge regjeringsavtalen. Avtalen gir også FN fullmakt til å bruke Bab al-Salam og Al-Ra'ee grenseoverganger i ytterligere tre måneder.

Ifølge nyhetsrapporter fraktet en konvoi med søtten lastebiler medisiner, kosttilskudd, og medisinsk utstyr inn i Idlib-regionen på tirsdag.

«Større innsats» trengs

Mer enn 80 prosent av bistanden til regionen går gjennom Bab al-Hawa. De to andre kryssene er lengre og dårlig vedlikeholdt, og byr på store utfordringer for humanitær innsats.

— Siden flere mennesker enn noen gang trenger humanitær hjelp i Syria, understreker generalsekretæren behovet for en stadig større innsats for å sikre at vi når alle dem som trenger det, sto det i uttalelsen.

Stikkord

  • Nødhjelp
  • Sikkerhetsrådet
  • Syria

Abonner på nyhetsbrev: