De nedslående resultatene av den globale undersøkelsen ble presentert for deltagerne på FNs klimatoppmøte COP27 denne uken. Hele 243 512 ungdommer fra 163 land har deltatt i UNICEFs U-Rapport-undersøkelse i juli og august i år.

U-Report er en digital plattform som støtter ungdomsengasjement over hele verden. Ungdommene som deltar fikk være med i undersøkelsen på SMS eller via direktemeldingstjensesten i programvaren.

Globalt sa to av fem at klimapåvirkningene har fått dem til å revurdere ønsket om å få barn, ifølge UN News.

Størst bekymring i Afrika

De unges bekymring var størst i afrikanske regioner, der nesten halvparten av de spurte sa at de nå hadde revurdert fremtidsplanene sine om å få barn. Midtøsten og Nord-Afrika sto for 44 prosent, mens det i Afrika sør for Sahara var 43 prosent som svarte det samme.

Unge mennesker i disse regionene rapporterte at de hadde opplevd klimaendringene på kroppen, og at dette hadde påvirket deres tilgang til mat og vann, og redusert inntektene til familiene deres.

Fremtiden står på spill

COP27 handler om politiske beslutninger. Når klimaødeleggelsene ødelegger fremtidshåpet til unge i så stor grad, må politikerne reagere med solide vedtak, mener UNICEF.

- Nå må verdens ledere lytte til angsten fra unge mennesker og ta umiddelbare tiltak for å beskytte dem, sa Paloma Escudero, som leder UNICEFs COP27 delegasjon.

FNs klimatoppmøte i Sharm el-Sheikh i Egypt varer til 18. november.