[[suggestion]]
Fotball-VM i Qatar og menneskerettighetene
Fotball-VM i Qatar og menneskerettighetene
Foto: Lise Åserud, NTB
Fag:
Politikk og menneskerettigheter, Rettslære, Samfunnsfag/Samfunnskunnskap
Klassetrinn:
8-10 trinn
Tema:
Arbeidsliv, Menneskerettigheter
Tidsbruk:
30 - 45 minutter

Flere store sportsarrangement har de siste årene blitt arrangert i land som bryter menneskerettighetene, blant annet for arbeidere som bygger fotballstadioner og hoteller. Høsten 2022 skal fotball-VM arrangeres i Qatar. Qatar er et land mange anklager for å stå bak alvorlige brudd på flere menneskerettigheter.

I dette spillet skal elevene være representanter for FNs arbeidsorganisasjon (ILO). De må undersøke hvordan det står med menneskerettighetene til arbeiderene i landet, og høre hva fotballspillere, FIFA og myndighetene i Qatar mener om dette.  

Ved å besøke fotballspillere, FIFA, migrantarbeidere, Qatars myndigheter og ILO, blir de presentert for oppgavesett de må løse på hvert sted. I løpet oppgavene de løser, skal de hente inn informasjon til en rapport de som ILO-representanter skal levere inn til ILO. Etter hver oppgave de løser, får de en kode som består av noen STORE BOKSTAVER. Det er veldig viktig at de skriver ned og tar vare på disse kodene. Helt til slutt må de sette sammen de ulike kodene til et ord, og dette kodeordet trenger de for å kunne levere inn rapporten, og dermed avslutte spillet. 

Klikk her for å komme til spillet.

Stikkord

  • fotball-VM
  • Fotball-VM i Qatar
  • ILO
  • menneskerettigheter
  • migrantarbeidere
  • Sportsvasking

Abonner på nyhetsbrev: