[[suggestion]]
Fem ting om Cindy McCain: Den nye sjefen av Verdens matvareprogram

 

Cindy McCain er den nye administrerende direktøren av Verdens matvareprogram (WFP). Hun advarer om at verden står overfor en matkrise uten sidestykke. — Mine prioriteringer er klare: Øke ressursene våre, forbedre effektiviteten vår, og skalere opp partnerskap og innovasjon for å bringe moderne løsninger til de som trenger det mest, sa hun, ifølge WFP.  McCain overtar rollen etter tidligere South Carolina-guvernør David Beasley, som var administrerende direktør av WFP fra 2017 til april 2023.

WFP anslår at mer enn 345 millioner mennesker over hele verden står overfor krisenivåer av matusikkerhet i 2023 – en økning på nesten 200 millioner siden tidlig i 2020. Av disse er 43 millioner kvinner, menn og barn bare ett skritt unna hungersnød. — Sult øker, ressursene er faretruende lave, og rasjoneringskutt kommer, hvis vi ikke har penger til å skaffe mat til de som trenger det mest. Uten midler kan vi rett og slett ikke mate så mange mennesker, understreket hun.

Her er fem ting du bør vite om Cindy H. McCain.

1. Hun har vært USAs FN-ambassadør i Roma

McCain har siden 2021 vært USAs ambassadør for de tre FN-organisasjonene som jobber oppimot mat og landbruk i Roma – det vil si FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO), Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling (IFAD), og WFP.

2. McCain sett WFPs operasjoner på nært hold

I sin rolle som USAs ambassadør har McCain sett WFPs operasjoner på nært hold, og reist til Laos, Kambodsja, Sri Lanka, Guatemala, Honduras, Kenya, Zambia, Tadsjikistan og Madagaskar i det siste året.

3. En lang karriere med mål om å gjøre slutt på fattigdom og konflikt

McCain er beskrevet som en «utpreget humanitær-aktivist», næringslivsleder og diplomat, med en karriere som strekker seg over fire tiår. WFPs nye administrerende direktør har jobbet innenfor et bredt spekter av saker fokusert på å lindre fattigdom og fremme bærekraftig utvikling og fred.

4. McCain har lenge satt søkelyset på lederskap

McCain er tidligere styreleder for McCain-instituttet for internasjonalt lederskap ved Arizona State University hvor hun hadde tilsyn over globalt lederskap, basert på sikkerhet, økonomiske muligheter, frihet og menneskeverd. Hun ledet også instituttets rådgivende råd for menneskehandel.

5. Hun har ledet familiens firma

McCain har vært var styreleder for familiens virksomhet, Hensley Beverage Company, som er en av de største Anheuser-Busch-distributørene i USA (Anheuser-Busch er et amerikansk øl-konsern som blant annet produserer det kjente ølmerket Budweiser). McCain er konen til den avdøde amerikanske senatoren John McCain. Sammen har de fire barn.

Lær mer

Du kan lese mer om Cindy H. McCain på svensk eller på engelsk

Stikkord

  • Cindy McCain
  • Matsikkerhet
  • Sult
  • WFP

Abonner på nyhetsbrev: