[[suggestion]]
Gratulerer med verdens miljødag!

Verdens miljødag er verdens største miljømarkering, og feires av millioner av mennesker over hele verden. Dagen skal mobilisere til handling fra alle verdenshjørner, for å feire, beskytte og gjenopprette miljøet vårt.

I samarbeid med #GRØNNSUPERDAG har vi laget et miniforedrag om årets tema, plastforurensning. Foredraget er tiltenkt 5.–10. trinn, og kan brukes i flere fag.

I sendingen får du vite mer om hvorfor plast truer økosystemene våre og en bærekraftig utvikling, hvorfor det er viktig å bry seg om plastforurensning, og ikke minst hvordan FN jobber med å løse denne samfunnsutfordringen. Til sist får elevene konkrete oppfordringer og handlingsalternativer til hvordan de kan være med å bidra til mindre plastforurensning.

Se sendingen her:

FN-sambandet markerer verdens miljødag med et mini-foredrag om plastforurensning.

FNs markering av dagen

Det er FNs miljøprogram (UN Environment) som har ansvaret for FNs markering av dagen, i samarbeid med en ny storby eller et nytt land hvert år. Temaet som blir belyst henger også sammen med miljøproblemer og utfordringer byen eller landet har. Samtidig blir alle land, byer og lokalsamfunn oppfordret til å markere dagen der de er. 

I 2023 er Côte D'Ivoire (Elfenbenskysten) offisiell vert for dagen. I Norge er det mange lokale markeringer på miljødagen.

Lær mer

Stikkord

  • FN-dager
  • GrønnSuperdag
  • klima og miljø
  • plastforurensning
  • Verdens miljødag

Abonner på nyhetsbrev: